Det seneste om cykelcross

Cykelcross-kalender

Ingen Arrangementer

Cykelcross - en introduktion

Cykelcross er en cykeldisciplin, der køres i vintermånederne. På Gregario er det vores helt store fokus, når landevejssæsonen holder pause, og vi laver optakter til alle de større løb. 

Sporten køres i al slags terræn: Sand, mudder, græs, sne, is, skov og asfalt – ja, alt er i spil, når det gælder cykelcross. Og så varer løbene for cirka en time, hvilket betyder at rytterne giver den fuld gas fra start til slut. Det er en meget, meget intens oplevelse. Der køres på en relativt kort rute på cirka 2-3 kilometer, der gentages flere gange. Tidtagerne tager tid på den første omgang, og vurderer dernæst hvor mange omgange, der skal køres.

Sporten har i de senere år avlet nogle af cykelsportens største profiler. Ryttere som Zdenek Stybar, Julian Alaphilippe, Wout van Aert og Mathieu van der Poel har alle en baggrund fra cykelcross-sporten. Der findes dog også ryttere, der udelukkende vælger at have en cykelcross-karriere. Sporten er særligt udbredt i Belgien og Holland, og her kan der være mange startpenge at hente for de lokale helte. 

Foruden verdensmesterskaberne, der typisk falder mod slutningen af en cykelcross-sæson i udgangen af januar, er der tre løbsserier, der er værd at holde øje med. Den mest prestigefyldte er World Cuppen, der tiltrækker flest ryttere fra nær og fjern. Derudover er der også Superprestige-løbsserien, der fylder meget, mens X2O-serien er lidt mindre, men bestemt stadig værd at følge med i.

Hos Gregario dækker vi sporten bredt, men primært igennem optakter. Vil du også have nyheder fra sporten, skal du følge med i de belgiske medier, særligt Sporza.be, mens Cyclocross24 er en helt uundværlig kilde til at følge med i resultaterne. Vi forsøger dog at sætte ekstra fokus på sporten gennem unikke artikler med skæve indgangsvinkler.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.