Gregarios bud på Giro d’Italia

Hvem vinder Giro d’Italia? Hvem overrasker? Hvem skuffer?

Det er store spørgsmål, der fylder hovedet hos mange cykelfans. Også hos os. Derfor har Gregarios to eksperter, Christoffer Amstrup og Jesper Carstens, givet deres bud på nogle af de væsentligste spørgsmål. Her er deres bud:

Hvem ender på podiet i Giro d’Italia?

Christoffer Amstrup:

1. Remco Evenepoel

lDet er ikke uden store spørgsmålstegn, det belgiske vidunder stiller til start. t Han har ikke kørt løb siden hans uhyggelige styr i Lombardiet Rundt i 2020, og har haft problemer med at passe træningen. Senest har han dog været på både højdetræningslejr og rekognosceret nogle etaper, og hvis Masnada, som lige har kørt top 3 i Romandiet Rundt, siger han kører stærkt, så er jeg optimist. Ruten passer ham, og enkeltstarterne er en stor fordel for Evenepoel.

2. Egan Bernal

Den tidligere Tour-vinder står.i spidsen for et uhyggeligt INEOS mandskab. Han har kæmpet lidt med rygproblemer i noget der snart ligner et års tid, men hans topniveau er tårnhøjt, og er han kommet sine skavanker til livs, er det svært at se, hvem der skal kunne køre fra ham i bjergene. Dog tror jeg i sidste ende han kommer til kort.

3. Emanuel Buchmann

Det er ikke meget man har set til tyskeren i 2021. En anonym præstation i UAE Tour blev fulgt op af endnu et lettere skuffende Baskerlandet Rundt, inden han startede de sidste forberedelse til Giroen. Men vi har tidligere set hans niveau i Dauphine og Tour de France, og jeg har en tro på, at tyskeren har timet formen perfekt til den italienske rundtur. Er det tilfældet, kan han blive en ubehagelig mand at have med at gøre.

Jesper Carstens

1. Egan Bernal

Jeg har skrevet optakten til Giro d’Italia 2021, så mine bud er ikke så overraskende. Jeg tror på Egan Bernal trods colombianerens skadesproblemer. Jeg tror, han er, hvor han skal være, og Ineos/Bernal nyder godt af at narrativen går på usikkerheden. Jeg tror ikke, det kommer til at kunne mærkes, og Bernal hiver sin anden Grand Tour-triumf hjem.

2. Remco Evenepoel

Jeg hæfter mig meget ved Fausto Masnadas udtalelser fra træningslejren om at Evenepoel er flyvende. Sandheden er at ingen ved det, men hvis han er i hopla, så kan han drive talentet til store ting. Han har allerede bevist, at han kan smadre de fleste. Han mangler bare at bevise sig i en Grand Tour.

3. Emanuel Buchmann

Ligesom Christoffer har jeg fidus til Buchmann. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, andet end at jeg har en stor tro på at han rammer sit niveau, når han skal. Han er bundsolid og kender sin besøgstid. I et felt, der godt kan betragtes som lidt svagt, bør han have gode muligheder.

Hvem vinder pointtrøjen?

Christoffer Amstrup:

Peter Sagan

Vælger den slovenske stjerne at køre efter pointtrøjen, har jeg virkelig svært ved at finde nogle gode argumenter imod den tidligere verdensmester. Der er ikke et utal af etaper hvor de øvrige sprintere kan skrabe mange point sammen, og som vi har set tidligere, henter Sagan bare mange point på mange forskellige etaper, konkurrenter ikke har samme muligheder for.

Jesper Carstens:

Giacomo Nizzolo

Ok, jeg ville nok vælge Peter Sagan, men enigheden blev for kedeligt – så jeg går med Giacomo Nizzolo. Italieneren er bundsolid, hurtig og stærk. Han vil med garanti gå efter at køre hele løbet, hvor konkurrenter som Ewan og Gaviria givet vis forlader løbet før tid. Jeg tror dog også, at Sagan og Merlier som udgangspunkt går efter at køre hele vejen til Milano. Sagan vinder, hvis han kører helhjertet efter den, men trøjen betyder mere for Nizzolo, og derfor vover jeg pelsen og går med ham.

Hvem vinder bjergtrøjen?

Christoffer Amstrup:

Giulio Ciccone

Trek kommer formentligt med klassementsambitioner, men jeg tror ikke på Nibali og Ciccone, mens Mollema formentligt kommer til at køre et hæderligt klassement. Derfor tror jeg Ciccone får den nødvendige frihed han skal bruge, for at gå på jagt efter etapesejre og en eventuel bjergtrøje.

Jesper Carstens:

Mikel Landa

Jeg er Landa-fan. Big time. Men Landa er ikke den stærkeste rytter i det her felt, og med lidt uheld – som har det med at forfølge ham – er han hurtigt ude af klassementet. Til gengæld har han tidligere vist stor interesse i at vinde bjergtrøjen, og det kan han nemt gå efter igen.

Hvem kommer først over Cima Coppi (16. etape)?

Christoffer Amstrup:

Vincenzo Nibali

Jeg tror ganske enkelt Nibali er kørt ud af klassementet når feltet når 16. etape, og profilen indbyder til fra nærmest kilometer nul. Har Hajen tabt sit klassement, tror jeg faktisk godt, han kunne finde på at gå på jagt efter at vinde Cima Coppi og få en trøstepræmie med hjem.

Jesper Carstens

Giulio Ciccone

Ja, hvorfor ikke? Det er lidt et lotteri at udpege Cima Coppi, men Ciccone vil sandsynligvis gerne afsted på den her etape, og han er en glimrende klatrer.

Hvem skuffer mest i Giro d’Italia 2021?

Christoffer Amstrup

Team DSM

Min tiltro til Jai Hindley og Romain Bardet ligger desværre på et lille sted. Jeg tror Hindley får meget svært ved at leve op til sidste års præstation, og med et større forventningspres i år, er jeg bange for han knækker. Min personlige favorit i feltet, Romain Bardet, ligner desværre ikke længere en rytter der har tidligere tiders topniveau, og jeg er bange for, han ender med at falde tidligt igennem i klassementet. Dog kan begge ryttere og holdet måske ende med at vende det til noget positivt, og vinde et par etaper fra udbrud.

Jesper Carstens

Simon Yates

Simon Yates buldrede afsted i Tour of the Alps, og han har blandt andet af den årsag markeret sig som en Giro d’Italia-favorit. I min optik er han ikke helt på niveau med Bernal og Evenepoel – og så har han ikke en stabilitet, der gør at man med sikkerhed kan sige, at han rammer sit topniveau i Giro d’Italia. Jeg kunne sagtens se ham ende uden for top5.

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.