Optakt: 1. etape af Catalonien Rundt

Catalonien Rundt er ét af de hårdeste etapeløb på kalenderen. Traditionen tro starter løbet med den typiske etape til Calella.

Selvom fokus for mange i øjeblikket er på alle de brilliante endagsløb, der dukker op på kalenderen, er der et hav af stærke etapeløb. Ét af disse er Catalonien Rundt, der ofte står i skyggen af de netop overstående Paris-Nice og Tirreno-Adriatico.

Men det behøver det egentligt slet ikke, for løbet er ganske interessant. Særligt i år, hvor ruten er drønhård.

Cykelsport - Catalonien Rundt 2021
1. etape
22. marts - 13:30

Den første etape er ganske traditionel. Den kigger vi nærmere på i denne optakt. Vi har ingen optakt til hele løbet i denne omgang grundet tidspres.

Ruten

Etapen til Calella – fra Calella – er ganske underfundig. Med sine næsten 180 kilometer og to hårde stigninger skulle man ikke tro, at det er en dag for sprinterne.

Men det er det som regel. Stigningerne er ikke for alvor hårde nok til at gøre den helt store forskel, og de er placeret for langt fra målstregen til at gøre den største forskel.

Faktisk ender denne etape ofte i en spurt, når etapen er udformet som nu. Undtagelsen er dog hvis et stærkt udbrud har fundet benene frem.

Favoritterne

Der er ikke mange sprinterhold, der stiller til start. Et udbrød bør således have pæne chancer. Jeg går alligevel med Peter Sagan (Bora-hansgrohe). Bora-mandskabet er meget stærke, og de bør have gode chancer for at kontrollere sagerne over de sidste stigninger. Sagan mangler form, men alligevel fik han spurtet sig flot frem i Milano-Sanremo, og i en finale uden alt for mange sprintere er han nok den bedste – også selvom han mangler form.

Men måske kører Bora-hansgrohe for Jordi Meeus, der nok er den hurtigste mand i feltet. Hvis de gør det, ender han jo nok med at få Peter Sagan som leadout-mand, og så har jeg svært ved at se mange andre slå ham. Jeg tror dog at Bora-hansgrohe satser på Sagan med Meeus som leadout. Det er forøvrigt en rolle, han har brilleret i.

Bora-mandskabets største rival er nok Juan Sebastian Molano (UAE), der stille og roligt viser fart. Han mangler endnu at vise det for alvor i Europa, og derfor er jeg lidt forbeholden ved hans chancer. I min optik kan han hurtigt ende med at blive overspurtet af Clement Venturini (Ag2r), der nok er hurtig, men ikke under normale omstændigheder er et topbud til en WorldTour-etape.

Wildcardet er Daryl Impey (Israel Start-Up Nation), der som altid er en stærk kandidat på en etape som denne.

I og med etapen indbyder til angreb – og det faktum at der er få sprintere til start – gør at jeg ser chancer hos Thomas de Gendt (Lotto-Soudal), Remi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) og Matej Mohoric (Bahrain). Det er tre af feltets største motorer, og rammer én af dem udbruddet, får feltet en lang, lang dag i sadlen.

Min joker er danske Andreas Kron (Lotto-Soudal). Han har vist talent på kuperede og hårde dage, og han besidder samtidigt en pæn afslutning. Han slår næppe sprinterne i en reel spurt, men bliver etapen kørt hårdt, hvorfor så ikke?

Vinderbud
Peter Sagan
Bora-hansgrohe
Måske sidder Milano-Sanremo i benene på den formsvage Peter Sagan, men etapen er vel noget nær skræddersyet til slovakken, der nok alligevel fik oprejsning efter sin spurt i selvsamme løb.
Podiebud: Jordi Meeus, Juan Sebastian Molano
Outsidere: Clement Venturini, Daryl Impey, Thomas de Gendt (udbrud), Matej Mohoric (udbrud)
Joker: Andreas Kron
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.