Optakt: 1. etape af Criterium du Dauphine

Criterium du Dauphine indledes med en kuperet etape, der nemt kan ende i en decimeret gruppespurt. Læs vores første optakt til det franske optaktsløb.

Giro d’Italia er end ikke afsluttet, før Criterium du Dauphine 2021 skydes i gang. Årsagen er at 2021 er et OL-år, og dermed er hele kalenderen særdeles komprimeret for at få plads til det hele.

Cykelsport - Criterium du Dauphine 2021
1. etape
30. maj - 12:25

Tour de France skal nemlig afholdes tidligere end normalt, således at sportens bedste ryttere kan deltage i både Touren og i OL.

Husk at du kan deltage i spillet hos vores partner, Zweeler*, og deltage i kampen om fine pengepræmier:

Ruten

Criterium du Dauphine indledes med en etape på 181,8 kilometer. Der er start og mål i byen Issoire, og det er en lumsk etape med masser af små bakker. Finalen i Issoire falder dog små 13 kilometer fra toppen af den seneste bakke.

Det er en etape, hvor både et stærkt udbrud kan holde hjem, men hvor det også kan ende i en gruppespurt i Issoire. Klatrestærke sprintere har afgjort en chance, men alt efter hvordan udbruddet ser ud, kan etapen blive svær at kontrollere.

Favoritten

I min bog er der én favorit til den her etape: Sonny Colbrelli (Bahrain). Det er dog ikke sådan, at jeg er helt overbevist om at han vinder, men hvis vi kigger på kombinationen af klatreegenskaber og spurtegenskaber, så er Colbrelli den bedste i løbet.

Det ved konkurrenterne dog også godt, og dermed kigger alle på italieneren. Hvem skal lukke stærke udbrud ned i finalen? Det kan godt blive svært at holde det hele samlet. Ender det i en spurt, er han dog min favorit.

Udfordrerne

Det er dog ikke fordi Colbrelli er milevidt hurtigere end alle andre. Jeg har været meget imponeret over Alex Aranburu (Astana) i denne sæson. Spanieren har klatret endnu bedre end tidligere, og på stregen er han også hurtig. Bliver bakkerne kørt hårdt, vil han overleve bedre end nogle af de øvrige hurtige folk.

Her må man også nævne formstærke Robert Stannard (Bike Exchange), der også er sådan en ryttertype: Stærk på bakker, hurtig i en afslutning. Igen er han nok lidt afhængig af at der bliver kørt stærk for at trætte de hurtigere ryttere.

Sådan en er Alexander Kristoff (UAE Team Emirates). Nordmanden er givetvis den hurtigste af dem, der har en realistisk chance for at sidde med, men han er afhængig af at der ikke bliver kørt voldsomt stærkt over bakkerne. Gør der det, overlever han ikke. Min umiddelbare vurdering er at han ikke overlever bakkerne, men hans hurtighed i en spurt gør, at jeg alligevel inkluderer ham.

Outsiderne

Som nævnt kan et stærkt udbrud køre hjem. I det tilfælde peger jeg på Tim Wellens (Lotto-Soudal), der om nogen ved hvordan man klarer sådan en finale. Belgieren vil dog være en markeret rytter, og det åbner døren op for andre kandidater, blandt andre Alexey Lutsenko (Astana), der både kan vente på en spurt eller gå i offensiven. Eftersom han er på hold med Aranburu, ville jeg bruge Lutsenko til et offensivt udspil i finalen.

Andre udbrudskandidater inkluderer navne som Michael Valgren, Quentin Pacher, Dylan Teuns, Brandon McNulty.

I en mindre spurt er det også værd at holde øje med Patrick Konrad (Bora-hansgrohe). Han vinder godt nok uhyre sjældent, men til gengæld er han altid godt med i en spurt.

Vinderbud
Sonny Colbrelli
Bahrain
Sonny Colbrelli er en hurtig herre, der samtidigt klatrer rigtig godt. Han plejer at være meget formstærk på denne tid af sæsonen, og lige præcis en etape som denne er guf for italieneren.
Podiebud: Alex Aranburu, Robert Stannard
Outsidere: Alexander Kristoff, Tim Wellens, Alexey Lutsenko
Joker: Patrick Konrad
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.