Optakt: 1. etape af Giro d’Italia 2021

Så er vi endelig klar til årets Giro d’Italia, og der er lagt op til en ganske fin indledning, hvor vi kan få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål. Særligt status på Remco Evenepoel – er han helt klar eller ej?

Ruten

Giro d’Italia indledes med en kort enkeltstart på 8,6 kilometer, der fører en rundt i Torinos gader. Det meste af ruten foregår langs byfloden, mens den også undervejs går under en tunnel. Det er en fin enkeltstart på veje, der går en anelse op og ned hele tiden, men som kommer til at fremstå flad på tv-billederne.

Det er en fin indledning på Giro d’Italia, men tidsforskellene bliver næppe alt for store, om end specialisterne nok skal tage en del tid på nogle af de svagere enkeltstartsryttere med klassementsambitioner.

Favoritterne

Efter lang betænkningstid går jeg med Remi Cavagna (Deceuninck-Quick Step). Franskmanden har år for år øget sit niveau, og på det seneste har han virket til at være i særdeles god form. Netop formen gør at han går hen og bliver min favorit. Det er jeg ellers ikke meget for: Cavagna er en af de der ryttere, der ofte er meget stærk, men som sjældent vinder.

Når jeg alligevel placerer Cavagna som favorit, så skyldes det at Filippo Ganna (Ineos) igennem det meste af 2021 har vist svagheder i kampen mod uret. Den ellers så suveræne italiener er ved flere lejligheder blevet besejret, og det er endda ganske eftertrykkeligt. Senest var han ikke tæt på ved de to enkeltstartsetaper i Romandiet. Har han sparet sig og timet formen til Giro? Måske. Men Ganna er en habil banerytter, og i et OL-år er det meget væsentligt at bemærke. Der kan være andre mål for det italienske watt-monster.

På et wildcard placerer jeg også Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) blandt de tre favoritter. Evenepoel er en mester i disciplinen, men han har ikke kørt konkurrence i over 8 måneder, så ingen ved, hvor han står. Hvis meldingen – som går på at han er stærk – passer, så kører han med om sejren. Men han er et wildcard.

Outsiderne

Efter de tre stærkeste, bliver det mere åbent. Jeg kan godt lide Victor Campenaerts (Qhubeka), men han er ikke helt til at blive klog på. Han er en glimrende enkeltstartsrytter, og han kan også godt præstere i de korte distancer. Jan Tratnik (Bahrain) er i strålende form, men en sejr er nok alligevel en for stor mundfuld. Jeg tror dog, han kan levere godt alligevel.

Patrick Bevin (Israel) udgik af Romandiet Rundt med noget sygdom, men før det nåede han at vise glimrende form. Kan han fortsætte den form, så passer en kort enkeltstart som den her ham ganske glimrende.

Blandt klassementsrytterne vil Remco – såfremt formen er der – vinde mest tid. Men efter ham kommer João Almeida, der gentagende gange har brilleret på enkeltstarter. Han skal vinde så meget tid, som han kan, før de lange bjerge.

Min joker bliver Gianni Moscon (Ineos), der i Tour of the Alps var flyvende. Han kan sagtens køre gode enkeltstarter, og med tanke på formen kan han lave et stort resultat.

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.