Optakt: 1. etape af Paris-Nice 2021

Paris-Nice indledes med en kort etape for sprinterne. Her er vores optakt til 1. etape af Paris-Nice 2021.

Cykelkalenderen begynder for alvor at se interessant ud. Denne weekend blev indledt med en lækkerbisken i form af Strade Bianche, og søndag er det Paris-Nice, der skydes i gang.

Det sker med en kort etape på 166 kilometer, som arrangørerne selv kalder for ‘hilly’ – altså kuperet.

Cykelsport - Paris-Nice 2021
1. etape
7. marts - 14:00

Sandheden er dog at etapen ligner en dag for sprinterne, og med udsigt til en etape, hvor vinden ikke spiller nogen rolle, kan vi måske endda forvente en relativ rolig indledning på årets Paris-Nice.

Ruten

Løbets indledende 1. etape starter i byen Saint-Cyr-l’École. Det er også der etapen slutter 166 kilometer senere. Det sker med en forventet massespurt.

Etapen er dog lidt lumsk, og der er således mange mindre bakker undervejs på ruten. De bør dog ikke forhindre et sprinterstærkt felt i at holde det hele samlet. Heller ikke det svagt stigende opløb bør ændre udfaldet.

Tit har sidevinden raseret på 1. etape af Paris-Nice, men det bliver næppe tilfældet i år. Der er udsigt til en massespurt.

Favoritterne

Det er et talstærkt sprinterfelt, der skal kæmpe om sejren i Saint-Cyr-l’École. Der er mange sprintere til start i løbet, og selvom der også mangler et par stærke navne, så bør det alligevel blive en ganske interessant spurt.

Det er dog svært at se bort fra Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step), der var den stærkeste mand i UAE Tour. Her blev det til to meget flotte etapesejre. Især viste holdet sig – igen-igen – at være i en klasse for sig, og der er ingen grund til at tro at Michael Mørkøv og co. har mistet momentum i Frankrig.

Bennett har formen, han har farten, som kun få ryttere i dette felt kan matche, og han har det stærkeste tog. Det er umiddelbart opskriften på en ny triumf i Paris-Nice. Ireren har det dog med at tabe spurter hist og her, og han er ikke en dominerende type som Cavendish eller Kittel i deres velmagtsdage.

Det er også vigtigt at understrege, at det ikke bliver uden kamp for Bennett. Han presses blandt andre af Arnaud Demare (Groupama-FDJ), der var én af de allerbedste sprintere i 2020. Demare fik det aldrig til at fungere i Tour de la Provence, men jeg er fortrøstningsfuld. Han viste nemlig på 1. etape af etapeløbet, at hans fart sidder lige i skabet, men at det snarere handler om timing.

Han er én af de bedste sprintere på de svagt stigende opløb. Det var sådan han brød igennem første omgang. På dansk jord ovenikøbet. Det skete i 2011, hvor han blev U23-verdensmester. Siden har han adskillige gange vist farten på opløb som dette, og jeg forventer at se ham med helt fremme.

Det er svært at blive klog på Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe). Ingen er i tvivl om at tyskeren kan vride watt ud af stængerne, men siden den fabelagtige 2019-sæson, har han haft svært ved at vise det på samme niveau. I år har han deltaget i et par spurter uden reelt at være tæt på. Det ligner dog i højere grad at det er Bora-hansgrohe, der har store problemer med at få fyret deres tyske spurter afsted. Han savner i den grad et ordentligt leadout, og jeg er ikke just imponeret af holdet, de har med her i Frankrig. Stærke folk – men hvor er Selig?

Outsiderne

Herefter er der et stort felt af jævnbyrdige ryttere. I spidsen af det felt ser jeg Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Danskeren er så småt ved at etablere sig som en rigtig stærk sprinter. Det skyldes ikke mindst Trek-Segafredos leadout. Til dette løb har de Kirsch, Theuns og Stuyven. Kan de fyre danskeren af – og ikke ‘lege’ med deres sprinterhierarki – så kan det blive et ganske pænt dansk resultat.

Der er også Giacomo Nizzolo (Qhubeka). Det er ikke jordens stærkeste leadout-tog, og han viste også i UAE Tour, at han stadig er et stykke fra sit bedste niveau, men med Milano-Sanremo i horisonten, bør formen så småt være der. Han er stærk og solid, så et topresultat er ikke utænkeligt.

Jeg er egentligt lidt lunken over for Michael Matthews (BikeExchange), men sandheden er at australieren plejer at starte stærk, at han elsker stigende opløb (om end det her måske stiger for lidt) og at jeg personligt tror, at skiftet ‘hjem’ til Bike Exchange gør ham godt. På papiret har han mange stærke folk til denne finale. Jeg er meget spænd på om de kan eksekvere det.

Jeg kunne lige så vel have fremhævet Christophe Laporte (Cofidis), der virkelig ser bomstærk ud i øjeblikket. Han kommer dog ofte lidt til kort mod de bedre sprintere. Cees Bol (DSM) har ikke imponeret, og hollænderen ser ud til at mangle fart i forhold til sine direkte rivaler. Toget er dog markant stærkere her i Frankrig end i UAE. Heller ikke Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) eller Bryan Coquard (B&B Hotels) har fartmæssigt imponeret. Jeg tror, de kan få det svært.

Der er mere fidus i Phil Bauhaus (Bahrain), der stille og roligt bliver bedre og bedre for hver sæson, der går. Han bliver min joker. Jeg vil dog heller ikke afskrive hverken Alexander Kristoff (UAE) eller Nacer Bouhanni (Arkea), der begge plejer at være godt kørende i Paris-Nice.

Vinderbud
Sam Bennett
Deceuninck-Quick Step
Sam Bennett kommer fra to overlegne etapesejre i UAE Tour samt en andenplads på sidste etape. Ireren har formen og selvtilliden, og holdet stiller nærmest udelukkende op med et hold til ære for ham - og så er han tæt på umulig at slå.
Podiebud: Arnaud Demare, Pascal Ackermann
Outsidere: Mads Pedersen, Giacomo Nizzolo, Michael Matthews
Joker: Phil Bauhaus
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.