Optakt: 1. etape af Tirreno-Adriatico 2021

Tirreno-Adriatico indledes med en etape, der får sprinterne til at slikke sig om munden. Her er vores optakt til 1. etape af løbet.

Det er forår, og det summer af cykelløb. I lørdags fik vi hæsblæsende cykelløb i Strade Bianche, og sideløbende med Tirreno kører feltet fra Paris til Nice.

Cykelsport - Tirreno-Adriatico 2021
1. etape
10. marts - 12:30

Første etape ligner den fra i fjor. Ved den lejlighed vandt Pascal Ackermann en massespurt, og netop en massespurt er at forvente igen i år.

Ruten

Etapen starter og slutter i det toscanske ferieparadis, Lido di Camaiore. Etapen består af fem omgange på to forskellige rundstrækninger.

Den første rundstrækning, der skal køres tre gange, byder på stigningen Pitoro, som er 4,3 kilometer og stiger i gennemsnit med fem procent. Den stigning er etapens eneste nævneværdige udfordring, fordi den sidste rundstrækning er pandekageflad. Den sidste sidste rundstrækning er 29 kilometer og skal køres to gange.

Alt peger derfor på en massespurt langs kysten i Lido di Camaiore.

Løbsprofilen. Foto: tirrenoadriatico.it

Favoritten

På den helt flade spurt er Caleb Ewan (Lotto-Soudal) og Sam Bennett de største favoritter, og da Bennett lige nu kører Paris-Nice, ligger favoritværdigheden på 1. etape tungt på Ewans skuldre.

Ewans hold Lotto-Soudal kan også levere et stærkt tog. Med blandt andre Jasper de Buyst og Roger Kluge har din lynhurtige Australier et stærkt hold hold i ryggen, der skal placere ham det helt rigtige sted i finalen. Han har stort set fået et helt hold dedikeret til sig, der skal hjælpe ham til sejr. Den eneste, der ikke er bundet til en rolle som hjælperytter for Ewan, er Tim Wellens, som får en fri rolle, hvor han kan jagte etapesejre og en hæderlig placering i det samlede klassement.

Udover sit stærke hold har Ewan en topfart, de færreste kan matche. Det så vi tydeligt på hans vilde etapesejr i Tour de France i sommer. Caleb Ewan er derfor den store favorit og vores bud på en vinder af 1. etape.

Outsiderne

Caleb Ewans største nemesis har længe været Deceuninck – Quick Step, der, med Sam Bennett i spidsen, har haft overhånden over Ewan. Den første outsider er en rytter fra Deceuninck – Quick Step, som har været utrolig velkørende i starten af sæsonen, nemlig Davide Ballerini.

Ballerini startede sæsonen ud i Tour de la Provence med to etapesejre og en andenplads. Efterfølgende vandt han også Omloop efter en spurt – med andre ord er han strålende form.

Hvis italieneren får overbevist hurtige Álvaro José Hodeg, om at det er Ballerini, der skal køres for har han, ligesom Ewan, et helt fantastisk hold til at levere ham til spurten. Štybar og Asgreen er fænomenale i positionskampen, og de kan levere Hodeg til at køre leadout for Ballerini. Og med den fart Ballerini har vist i opstarten in mente, er det ikke umuligt for Quickstep-holdet at snyde storfavoritten Ewan på 1. etape.

En anden hurtig rytter, der har vist strålende form i opstarten, er Tim Merlier (Alpecin-Fenix). Efter et lunkent Etoile de Bessèges har han fundet storformen med to spurtsejre i de belgiske løb, Le Samyn og GP Monseré. Med den fart han viste der, og Strade Bianche-vinderen, Mathieu van der Poel, som leadout-mand, er der ingen grund til, at Merlier ikke kører sig på podiet og måske endda til sejr.

En anden rytter, der viste strålende form i Strade Bianche, er Wout Van Aert (Jumbo-Visma). Den belgiske superstjerne viste ved flere lejligheder i sidste sæson, at han kan spurte med de bedste, når han får lov. Han vandt blandt andet to massespurter i Tour de France. Han kommer til Tirreno som den ubestridte kaptajn, og han har glimrende chancer for at stjæle værdifulde bonussekunder til de samlede klassement på denne første og flade etape.

Trefoldig verdensmester, tolv gange Tour de France etapevinder og syv gange etapevinder i netop Tirreno. Der er selvfølgelig tale om Peter Sagan (BORA – Hansgrohe). Hans meritter taler for sig selv, og han kan ikke afskrives, selvom han de sidste par år har været et stykke fra fordoms styrke, i hvert fald i de flade spurter.

Tirreno bliver slovakkens sæsondebut, og hans form er derfor ukendt. Sagan er så gudsbenådet en cykelrytter, at man aldrig kan afskrive ham, specielt med anden og tredje etape i horisonten, der er som skræddersyet til ham. Her vil han gå efter at køre sig i førertrøjen, og hvis det skal blive en realitet, skal han køre sig på podiet på første etape.

Af yderligere udfordrere er det værd at nævne Elia Viviani og Fernando Gaviria. De var begge lynhurtige i deres tid hos Quickstep, men har ikke rigtigt kunne få det til at spille siden. Vi må se, om de kan finde noget af deres tidligere niveu igen. Hvis de gør, har de gode muligheder for at køre sig til podiet og måske endda vinde etapen. Vi tror dog ikke på det.

Jokeren

Med de watttal Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) præsterede i Strade Bianche er der ingen tvivl om, at han kan være med i en flad spurt også. Det så vi også i UAE Tour, hvor han vandt en større spurt efter en hård dag i sidevinden. Spørgsmålet er, om han får lov til at køre egen chance. På papiret ligner han en leadout-mand for Merlier på 1. etape, men med den power og den form han viser, er der ingen grund til, at han ikke kan levere et topresultat på egen hånd.

Vinderbud
Caleb Ewan
Lotto-Soudal
Caleb Ewan er hurtigste mand til start i en ren spurt. Han har et stærkt hold med sig, til at levere ham på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Han er derfor vores favorit til at vinde spurten i Lido di Camaiore.
Podiebud: Davide Ballerini, Wout Van Aert
Outsidere: Tim Merlier, Peter Sagan, Elia Viviani
Joker: Mathieu van der Poel
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.