Optakt: 18. etape af Giro d’Italia 2021

En længere end lang etape venter rytterne på 18. etape. Den er flad det meste af dagen, men i finalen er der en del bakker, der tipper etapen over i udbruddets favør.

På 17. etape skete det endelig: Egan Bernal viste de første store svaghedstegn. Det er ikke fordi jeg jubler over at Bernal lider – tværtimod: jeg kan rigtig godt lide Bernal – men det er skønt, at løbet pludselig blev åbnet en anelse før de afgørende etaper.

Cykelsport - Giro d'Italia 2021
18. etape
27. maj - 11:35

Jo, jo, Bernal er stadig den helt store favorit, men hvad hvis han lider på samme måde på 19. etape? Det åbner i al fald løbet, og det gør givetvis at de øvrige rivaler, anført af Simon Yates, måske tør angribe mere udefra, for at se om Bernal lider igen.

Ruten

Vurdering: **

Giro d’Italia 2021 tager en kort pause fra de store stigninger på 18. etape. Det meste af dagen er det en flad dag i sadlen for rytterne, men i finalen kommer der nogle bump, der åbner finalen. Det bliver en kedelig dag de første 200 kilometer, men herefter kan det blive en hæsblæsende finale.

Favoritterne

Vi er i løbets sidste uge, etapen er megalang og finalen er svær at kontrollere – det tyder på et udbrud. Set i det lys peger jeg på Diego Ulissi (UAE Team Emirates) til at vinde etapen. Italieneren vågnede pludselig op på 17. etape, hvor han kørte en fjerdeplads hjem. Det var flot kørt af Ulissi, der ellers ikke har vist specielt meget form i det her løb.

Såfremt han ikke er helt udkørt, bør UAE forsøge at placere ham i udbruddet, gerne sammen med én af holdets øvrige udbrudskandidater, såsom for eksempel Covi. Finalen vil nemlig være ret fræk for Ulissi, og ender han med at sidde i det afgørende udbrud, så er han min kandidat. Han er koldblodig og ved, hvordan man vinder.

Det kommer naturligvis an på hvem der ellers sidder i udbruddet. Alberto Bettiol (EF) bliver som altid nævnt, og det er der en årsag til: Han har alle kvaliteterne til at vinde på en etape som den her. Han bliver også – og det skal jeg gerne erkende – overvurderet en anelse, men det er på grund af hans topniveau. Spiller alt for ham, kan han sagtens køre væk på bakkerne, ligesom han også kan vinde i en lille gruppespurt.

Det samme er tilfældet for Patrick Bevin (Israel). Vi har set hos Qhubeka-holdet, hvordan én triumf for alvor åbnede ballet hos dem, og det kan måske også ske hos Israel-holdet. Bevin har med undtagelse af én etape ikke vist alverden, men han har evnerne til at gøre det færdigt på den her etape.

Udfordrerne og outsiderne

Herefter er det åbent. De ovennævnte navne er nogle af de ryttere, der har navnet og som regel plejer at være stærke i et udbrud, men der har også bare været en tendens i årets Giro: Det har været mange “ukendte” navne, der har vundet etaperne. Taco van der Hoorn, Mauro Schmid, Victor Lafay, Lorenzo Fortunato, Victor Campenaerts. Alle navne kyndige cykelfans kender, men ikke just nogen, der var specielt tippede før etapen.

Blandt outsiderne kigger jeg mod ryttere, der har en hurtig afslutning, men som kan klatre. Her tænker jeg særligt på trioen bestående af Andrea Vendrame (Ag2r), Peter Sagan (Bora-hansgrohe) og Davide Cimolai (Israel). I den rækkefølge. Alle tre kan finde på at gå med i udbruddet, og alle tre har spurten til at gøre det færdigt. De vil dog også alle tre opleve, at konkurrenterne kigger på dem og kører mod dem, så bare fordi de vil være blandt de hurtigste, betyder det ikke at det bliver nemt.

Andre kandidater tæller ryttere som Francesco Gavazzi, Luis Leon Sanchez, Mikkel Honoré, Remi Cavagna, Edoardo Affini med flere.

Min joker bliver Bauke Mollema (Trek-Segafredo). Mollema har ikke vundet endnu, og det er nok ikke en flad etape som denne, man ville tippe som oplagt. Men vi ved, at Mollema jagter etapesejren ihærdigt, og vi ved, at han er kløgtig i en finale. Jeg ville bestemt ikke undervurdere ham.

Vinderbud
Diego Ulissi
UAE Team Emirates
Diego Ulissi vågnede pludselig op på den drønhårde 17. etape. Hvis han stadig har kræfter i behold, er han en fræk kandidat til løbets 18. etape, ikke mindst grundet sin fornuftige afslutning.
Podiebud: Alberto Bettiol, Patrick Bevin
Outsidere: Andrea Vendrame, Peter Sagan, Davide Cimolai
Joker: Bauke Mollema
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.