Optakt: 2. etape af Giro d’Italia 2021

Sprinterne får deres chance på 2. etape, hvor den flade etape med målby i Novara danner rammen.

Al tvivl om hvorvidt Filippo Ganna vitterligt stadig var et watt-monster eller ej, blev i den grad fjernet på 1. etape af Giro d’Italia, hvor tempomaskinen – igen – sejrede og kørte sig i lyserødt.

Cykelsport - Giro d'Italia
2. etape
9. maj - 12:40

Filippo Ganna mister næppe trøjen lige med det første, og dermed har han lagt an til at gentage sidste års store triumf, hvor han høstede hele fire etapesejre undervejs. Men han vinder næppe på 2. etape.

Ruten

Der er ikke mange udfordringer på løbets anden etape, der bør ende i løbets første massespurt. Nok er der lidt bakker midtvejs, men det handler mest af alt om at få fordelt bjergtrøjen fra starten.

Dermed er der lagt op til en spurt, og i finalen kan sprinterne se frem til et langt opløb uden de store forhindringer. Det sidste sving kommer med halvanden kilometer til målstregen, mens der venter en rundkørsel med 700 meter tilbage, hvor de skal passere lige igennem. Dermed er der lagt op til at leadout-togene kan få masser af fart på, og sprinterne kan virkelig pumpe watt igennem stængerne.

Der bør ikke være de store dikkedarer på 2. etape af Giro d’Italia 2021.

Favoritten

Jeg går med Caleb Ewan (Lotto-Soudal). Kigger man på sprintervurderingen, jeg lavede før sæsonen, kan man aflæse, at jeg ser et stort lys i Caleb Ewan, der ganske vist ikke har vundet meget i år, men som stadig er både stærk og hurtig.

Det er ikke givet, at han dermed bare dominerer alle spurterne, men før den første store test, ja, der er han min klare favorit. Hans kørsel i Valenciana var dog ikke imponerende, men jeg tænker nok, at han skal være klar til Giro d’Italia. Han plejer at vide, hvordan man timer formen.

Udfordrerne

Den første udfordrer er Tim Merlier (Alpecin-Fenix). Belgieren er rigtig hurtig, og kunne nok godt køre på et bedre hold end Alpecin-Fenix, men hvis han vil holde gang i sin cykelcross-karriere virker det som det rigtige hold. Belgieren har vundet et par endagsløb i år, og der er ingen tvivl om at han er stærk. Jeg er meget spændt på at se ham i en Grand Tour – det har han ikke prøvet før. Til gengæld har han vundet tre etaper i Post Danmark Rundt.

Og så er der Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Havde jeg skrevet den førnævnte sprinteranalyse uden at Groenewegen havde karantæne, havde jeg placeret ham i toppen. Helt på toppen. Hollænderen er den stærkeste, hurtigste sprinter i feltet. Men han har haft en lang løbspause som følge af karantæne efter at han forårsagede styrtet i Polen Rundt, der næsten stoppede Fabio Jakobsens karriere.

Jeg er spændt på at se, hvordan Groenewegen håndterer det. Det at sprinte er et mentalt spil, og hvis der sidder bare den mindste tvivl i ham, kan det hæmme ham voldsomt i spurten. Han har potentialet til at lege med alle konkurrenterne, men jeg er ikke overbevist om at han er klar endnu.

Outsiderne

Der synes at være en opfattelse af at Fernando Gaviria (UAE) ikke længere er en topsprinter. Jeg tager også mig selv i at tænke det. Men colombianeren er stadig hurtig. Han har bare et ringe tog, og er efterhånden ikke specielt dygtig i positionskampen, og af den årsag er der længe mellem succeserne. Det skal han have forbedret, og jeg er ikke overbevist om at Richeze er den bedste mand foran ham længere. UAE virker dog til at holde fast i ham.

Peter Sagan (Bora) vinder ikke på baggrund af sin fart. Til gengæld er han uhyre stærk i positionskampen, så hvis der opstår tumult på den første linjeløbsetape, så er han klar til at slå til. I en direkte duel vinder han ikke. Det gør Giacomo Nizzolo (Qhubeka) måske heller ikke, men italieneren er solid, og hvis han har sat sigtekornet efter pointtrøjen, har han behov for at slutte længst muligt fremme.

Cofidis-rytteren Elia Viviani er fortsat på jagt efter den helt store triumf, der skal markere at han er tilbage på højeste niveau. Han har kørt flot i år, men det er også tydeligt, at han ikke besidder samme fart som tidligere.

Jeg er meget spændt på Matteo Moschetti, der i begyndelsen af sidste sæson legede med rivalerne på Mallorca, men som siden ikke helt har kunne finde det niveau efter en skade. Nu har han 21 etaper til at finde en rytme, og jeg tror, det kan blive et vigtigt løb i Moschettis karriere.

Min joker bliver Filippo Fiorelli (Bardiani). Det kunne også være blevet David Dekker (Jumbo-Visma), men på grund af Dylan Groenewegen er jeg ikke overbevist om at Dekker spurter til stregen. Det bør Fiorelli gøre, og så er det afgjort muligt med en top10-placering.

Vinderbud
Caleb Ewan
Lotto-Soudal
Lynhurtige Caleb Ewan har ikke vundet mange gange i år, men han er på papiret den stærkeste sprinter forud for 2. etape. Sammen med et dedikeret Lotto-Soudal-mandskab bør det bane vejen for løbets første triumf.
Podiebud: Tim Merlier, Dylan Groenewegen
Outsidere: Fernando Gaviria, Peter Sagan, Giacomo Nizzolo, Elia Viviani, Matteo Moschetti
Joker: Filippo Fiorelli
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.