Optakt: 20. etape af Tour de France 2021

Enkeltstartsspecialisterne dyster om en vigtig sejr i en relativt åben dyst på 20. etape af Tour de France 2021.

I optakten i går valgte jeg at gå med et udbrud, men da Deceuninck-Quick Step allerede tidligt valgte ikke at deltage i føringsarbejdet, stod det hurtigt klart at et udbrud fik lov til at holde hjem – sådan kan det gå.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Det bliver ikke et udbrud, der vinder på 20. etape, for her skal enkeltstartsspecialisterne give den gas.

Ruten – 20. etape af Tour de France 2021

20. etape

Libourne-Saint-Émilion

Længde: 30,8 kilometer

Højdemeter: 239 meter

Etapetype: Enkeltstart

20. etape af Tour de France 2021 er måske løbets vigtigste etape. I al fald én af dem. Her skal rytterne nemlig ud i en kamp mod uret. Ene og alene i en kamp mod sig selv – og mod alle konkurrenterne.

20. etape er en 30,8 kilometer lang enkeltstart, der mestendels foregår på flade veje fra Libourne til Saint-Emilion. Med blot 239 højdemeter er det afgjort en enkeltstart, der passer bedst til de tempostærke specialister, og selvom klassementsrytterne ofte nyder godt af deres restitueringsevner i den sidste uge af løbet, så bliver sejren nok et anliggende for de rene specialister.

Enkeltstarten her er sidste chance for at ændre i klassementet. I 2020-udgaven af løbet var det på den afsluttende enkeltstart, at der blev vendt op og ned på klassementet, da Tadej Pogacar overhalede Primoz Roglic i en mindeværdig enkeltstart.

Det var afgjort specielt – og nok ikke nødvendigvis noget der sker så hyppigt. I år er klassementet – eller i al fald førstepladsen – banket godt og grundigt på plads.

Favoritterne

Det er en meget tæt dyst om sejren. Det forventer jeg i al fald. Jeg går med Wout van Aert (Jumbo-Visma) som favoritten. Jumbo-rytteren virker til at blive stærkere og stærkere i takt med at løbet udvikler sig, og hvis det er helt korrekt, så bør han være en af de friskeste ryttere på enkeltstarten. Til gengæld har Wout van Aert på det seneste dedikeret sig i hjælperrollen. Jeg kan godt frygte, at han er zoomet ud af Tour de France og i stedet har fokus på det kommende OL i Japan.

Han presses – som jeg ser det – primært af to schweiziske ryttere, der begge hedder Stefan. Stefan Küng (Groupama-FDJ) holder jeg som den største udfordrer. Küng blev nummer to på den først enkeltstart, og han har i lang tid kredset om den forløsende Grand Tour-sejr. Den kunne sagtens komme her.

Det kunne den også for Stefan Bissegger (EF). Indtrykket er at han er ved at være lidt træt efter en lang Grand Tour, men det er naturligt eftersom det er hans første Grand Tour. Bissegger er ellers en rytter, der bliver stærkere og stærkere i disciplinen, og den helt forløsende sejr må lure ude i horisonten – måske allerede på 20. etape? Ifølge holdmanager Jonathan Vaughters kan han kun se én rytter slå Bissegger: Pogacar.

Outsiderne

Alle herefter tillader jeg mig at kalde outsidere. Blandt andre førnævnte Tadej Pogacar (UAE). Pogacar vandt den første enkeltstart, og naturligvis er han en kandidat til den her også – jeg forestiller mig bare, at han tager det lidt roligt, eftersom han allerede har vundet løbet. Til gengæld ved vi også, at han er en sulten ung fyr, der nok gerne vil vinde sin fjerde triumf — der er bare ingen grund til at tage unødige risici.

Det er der i højere grad for Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), der ser det her som en god rute for ham. Danskeren er i fin form, og det her er hans sidste chance for at få en personlig triumf med hjem fra løbet. Vi ved, han er stærk – det er bestemt ikke umuligt. Det er det heller ikke for Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), der blev 3’er på den første enkeltstart. Han er presset af at Carapaz er umiddelbart efter ham i klassementet, og derfor vil han nok give den gas.

Hvad med danske Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates)? Han meldte om dårlige ben på 19. etape, men som han sagde: dårlige ben rammer næppe to dage i streg. Han er lovende i enkeltsstartsdisciplinen, men han mangler topresultaterne som eliterytter. Han har også arbejdet meget – det kan blive svært.

Andre outsidere tæller Mattia Cattaneo, Magnus Cort, Geraint Thomas og Richie Porte. Min joker bliver dog Max Walscheid (Qhubeka), der blev nummer seks på den afsluttende enkeltstart i Giro d’Italia. Det er et langskud – men afgjort muligt.

Vinderbud
Wout van Aert
Jumbo-Visma
Wout van Aert har en stor motor, og han virker til at blive stærkere og stærkere i takt med at løbet udvikler sig. Hvis den antagelse er korrekt, så bør han være en af de mest friske ryttere til 20. etapes enkeltstart.
Podiebud: Stefan Küng, Stefan Bissegger
Outsidere: Tadej Pogacar, Kasper Asgreen, Jonas Vingegaard, Mikkel Bjerg
Joker: Max Walscheid
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.