Optakt: 3. etape af Catalonien Rundt

Som ventet kunne Andreas Kron ikke forsvare førertrøjen. Til gengæld viste Adam Yates tænder, og han ligner favoritten, der skal slås.

Enkeltstarten på 2. etape at Catalonien Rundt gav visse antydninger, men de helt store svar får vi først på løbets 3. etape, der slutter på toppen af Vallter 2000.

Cykelsport - Catalonien Rundt 2021
3. etape
24. marts - 11:00

Her skal de bedste klassementsryttere forsøge at kæmpe om sejren. Etapen vil give seriøse fingerpeg om hvem, der ender med at løbe af med sejren i Catalonien Rundt.

Ruten

Catalonien Rundt gør ofte brug af La Molina-stigningen, der er hård, men som regel kun skaber små sekundforskelle. I år har man dog fravalgt den traditionsrige afslutning, blandt andet på bekostning af Vallter 2000-stigningen, der er med for fjerde gang.

I 2019 var det Adam Yates, der sejrede foran Egan Bernal. Den 11,3 kilometer lange stigning, der stiger med 7,3 % i snit skaber som regel tidsforskelle, men da Yates vandt her, endte de fem bedste i noget nær samme tid.

Favoritter

Efter dagens enkeltstart, kigger jeg primært mod Adam Yates (Ineos). Briten så knivskarp ud, og eftersom han vandt her i 2019, hvor han generelt beviste sig som en meget skarp etapeløbsrytter i ugelange etapeløb, så er det nærliggende at pege på ham som favoritten. Det skyldes ikke mindst at Yates nu kører for Ineos, og han kan tage det mere afslappet, da holdet råder over både Richard Carapaz og Richie Porte, der begge kan køre aggressivt på stigningen. Det er netop Carapaz’ helt store chance, om end han plejer at starte sløvt ud.

Den virkelige rival er givetvis Simon Yates (Bike Exchange), der om nogen ved hvordan man besejrer Adam Yates. Eller det må jeg i al fald formode. Simon Yates er den mere eksplosive rytter af de to tvillinger, og i det hele taget er det her et løb, der bør passe godt til den formstærke rytter.

Apropos formstærk: Det var noget af en enkeltstart, som Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) fik fyret af. Normalt er den her stigning ikke hans kop te. Den er ikke hård og lang nok for dieselmotoren. Men hvis formen er, som enkeltstarten afslører, så er det tosset at afskrive ham. Det samme gælder holdkammeraten Sepp Kuss, der jagter succes som etapeløbsrytter i år. Vi ved alle, at han er bragende god i bjergene, men han mangler at bevise det som en, der jagter klassementssucces.

Nairo Quintana (Arkea) har tidligere vundet på Vallter2000. Det var tilbage i 2013. I 2014 kørte han over stregen sammen med Contador og Rodriguez, mens han i 2019 blev 4’er i samme tid som Adam Yates: Han plejer at være med her på den her stigning. Hvorfor er han ikke også det i år?

Min joker er som så ofte før Clement Champoussin (Ag2r). Franskmanden er et spændende, spirrende talent, der venter på gennembruddet. Jeg tror, at det her selskab er for tungt, men ikke desto mindre holder jeg øje med ham.

Vinderbud
Adam Yates
Ineos
Formen virker til at være fremragende hos Adam Yates, og han bør have særdeles gode chancer for at vinde på Vallter 2000, hvor Ineos har et meget, meget stærkt mandskab.
Podiebud: Simon Yates, Richard Carapaz
Outsidere: Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Nairo Quintana
Joker: Clement Champoussin
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.