Optakt: 3. etape af Criterium du Dauphine 2021

Sprinterne får en sjælden mulighed på 3. etape af Criterium du Dauphine, der slutter med en relativ flad finale.

2. etape af Criterium du Dauphine blev vundet af Lukas Pöstlberger, mens danske Kasper Asgreen tog en fjerdeplads. Dermed har danskeren i den grad kørt sig ind i billedet til at nuppe førertrøjen efter onsdagens enkeltstart.

Det forudsætter dog at 3. etape som ventet ender i en spurt. Nu er der som bekendt forskel på det, der burde ske og så det der reelt sker.

Ruten

3. etape ligner på forhånd en massespurt. Etapens første halvdel er småkuperet og udfordrerende, men de sidste 80 kilometer er relativt nemme.

I finalen vil man kunne ane småbakker, og det er da også rigtigt, at opløbet stiger med cirka 4 % over den sidste kilometer. Det er dog en massespurt, der venter rytterne, såfremt de kan holde det samlet.

Favoritten

Det bliver altså en spurt på et stigende opløb. Det får mig til at pege på den meget formstærke Sonny Colbrelli (Bahrain), der både på 1. og 2. etape vandt feltets spurt, men som begge gange blev ‘snydt’ af en rytter ude foran. Italieneren er i strålende form, og hvis han endelig får sin triumf på 3. etape af løbet, er der næppe nogen, der vil rynke på næsen.

Med til historien hører også, at feltet ikke just er specielt stærkt. Jo, jo, der er et par hurtigere folk end Colbrelli i feltet, men der er også en grund til ikke at tro alt for meget på dem i den her spurt. Colbrelli er på papiret etapens helt store favorit.

Outsiderne

Blandt outsiderne peger jeg på Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Mads Pedersen kommer til at være belgierens leadout, sagde han efter dagens etape, og sandheden er da også at Jasper Stuyven er ganske stærk i de opadgående spurter. Han er ikke på Colbrellis niveau, og derfor vil det nok kræve et stærkt forarbejde af Pedersen.

Kigger vi tilbage på 1. etape, er det svært at se bort fra Clement Venturini (Ag2r). Franskmanden er god i hårde spurter, og tredjepladsen bag Colbrelli vidner om god form. Han er mit podiebud.

De tre førnævnte ryttere presses af Kaden Groves (Bike Exchange), der viser god fart på de europæiske landeveje. Groves er hurtig, men kan komme lidt til kort i den stigende spurt.

Modsat er problemet for Alejandro Valverde (Movistar), der absolut er i god form, men som ikke er decideret sprinter. Han skal håbe på at opløbet gør lidt mere ondt end antaget.

Målt på fart er Alexander Kristoff (UAE) den hurtigste i feltet, men hans niveau i opadgående spurter er ikke det bedste. Efter hårde dage er han blandt de bedste, men spurten må helst ikke gå op ad en bakke som tilfældet er her. Derfor tvivler jeg også en del på nordmanden.

Joker? Tja. Sven Erik Bystrøm er i fremragende form, og det er slet ikke utænkeligt, at han forsøger noget i finalen. Kan han holde hjem? Det er nok svært, men formen er der afgjort. Og så er intet umuligt.

Vinderbud
Podiebud:
Outsidere:
Joker:
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.