Optakt: 3. etape af Tirreno-Adriatico 2021

3. etape ligner endnu en dag for de ryttere, der kan afslutte på en lille stigning efter en lang dag i sadlen. Alligevel åbner ruten for, at de rendyrkede sprintere måske kan hente en tiltrængt sejr.

Efter en hæsblæsende dag endte det hele alligevel i en spurt. Det var en finale, hvor specielt INEOS og Quickstep var i offensiven. Vi så blandt andre løbets næststørste favorit, Egan Bernal, i angreb.

Dybt inde i finalen sad sidste års vinder, Simon Yates, i udbrud sammen med Joao Almeida, Pavel Sivakov og Mikel Landa. Her var Almeida den stærkeste, der først blev hentet få meter fra mål.

I spurten var hans holdkammerat, Julian Alaphilippe, den stærkeste, tæt forfulgt af Wout Van Aert og Mathieu van der Poel.

Cykelsport - Tirreno-Adriatico
3. etape
12. marts - 10:50

Efter en hård og lidt hektisk dag bliver 3. etape mere forudsigelig, og alting peger på en massespurt.

Ruten

Den tredje etape af Tirreno-Adriatico, fra Monticiano til Gualdo Tadino, er 219 kilometer lang. Rytterne kører mod øst for at afslutte på en nem stigning.

Ruten er i starten temmelig kuperet, mens den anden halvdel flader ud. Med undtagelse af dagens højeste punkt, der igen er på toppen af Poggio della Croce. Toppen ligger denne gang efter 138 kilometer. Stigningen er knap 6 kilometer ,og det stiger med 5,6 procent i gennemsnit.

Ruten går herefter nedad bakke og fortsætter i et nogenlund fladt terræn. Den sidste stigning i Gualdo Tadino er ikke for alvor en stigning. De sidste knap tre kilometer er heller ikke helt flade. Her stiger det med tre-fire procent og kortvarigt knap seks procent, når rytterne kører under kilometerporten.

Løbsprofilen. Foto: tirrenoadriatico.it

Favoritterne

Igen igen er Wout Van Aert (Jumbo-Visma) en af de helt store favoritter. Han er utrolig velkørende, og etapens lange distance og halvmange højdemeter taler også i hans favør. Den sidste stigning er ikke hård nok til, at de bedste puncheurs kan gøre en forskel, og Poggio alla Croce ligger for langt fra mål, til at det kan fungere afsæt for et afgørende angreb.

Derfor tror vi, at Van Aert tager revanche og veksler sin tredjeplads fra 2. etape til en sejr på 3. etape.

For tredje dag i streg vil vi også fremhæve Davide Ballerini (Deceuninck-Quickstep). På trods af en skuffende præstation på 2. etape, ligner han fortsat en mand, der har fundet hurtigheden tidligt på sæsonen. 3. etape er væsenligt nemmere end 2., og derfor tror vi på den hurtige italiener. Den lille stigning, hvor etapen skal afgøres, taler også for et flot resultat for Ballerini.

Ja, og så er der Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Hollænderen virkede stærkest på 2. etape, men startede sin spurt for langt tilbage, og kunne derfor akkurat ikke røre Alaphilippe. Alpecin-rytteren er temmelig hurtig, skønt han ikke spurter så tit, men i en hård spurt op ad bakke bør han helt afgjort kunne køre med om sejren.

Outsiderne

På papiret er feltets hurtigste mand Caleb Ewan (Lotto-Soudal). I modsætning til 2. etape, hvor Ewan ikke kunne sidde med til mål, ser 3. etape ud til at passe Ewan bedre, da den sidste stigning er kortere, og der ikke er så mange højdemeter i finalen. Det bliver essentielt for den lille australier at sidde rigtigt inden den sidste kilometer, men hvis Ewan bliver leveret af Lotto-holdet i en gunstig position, har Ewan topfarten til at gøre det færdigt, også på de små stigningsprocenter.

Det stigende opløb er guf for en formstærk Andrea Vendrame (Ag2r), der på 2. etape blev nummer 11 og sad i samme gruppe som de øvrige. Italieneren er spurtstærk, men han er en hybridrytter, der ikke vinder en massespurt mod de hurtigste, og som ikke vinder en bakkeafslutning mod de bedste puncheurs. Det er på etaper lige præcis som denne, at han er bedst. Det samme gælder Alex Aranburu (Astana), der blev nummer fem på den hårde 2. etape. Heller ikke han er hurtig nok til at vinde en almindelig spurt, så han er afhængig af at opløbet bliver kørt hårdt nok. Til gengæld er han ret stærk i en hård spurt.

De traditionelle sprintere som Fernando Gaviria, Tim Merlier, Elia Viviani og co. kan sidde med på en god dag, men som udgangspunkt er afslutningen for hård. Blandt jokerne har jeg kigget på Andrea Pasqualon (Wanty), men jeg går i sidste ende med Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation), der ganske rigtigt har set bedre dage, men som har skabt sig en karriere på afslutninger som denne.

Vinderbud
Wout van Aert
Jumbo-Visma
Wout Van Aert har vist et utal af gange, at han er lynhurtig på stregen. På en lang etape, der slutter på en relativ nem stigning, ligner han en åbenlys vinder.
Podiebud: Davide Ballerini, Mathieu van der Poel
Outsidere: Caleb Ewan, Andrea Vendrame, Alex Aranburu
Joker: Davide Cimolai
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.