Optakt: 4. etape af Catalonien Rundt

Adam Yates viste stor styrke og triumferede stort på 3. etape af Catalonien Rundt. Nu venter 4. etape, der bestemt ikke bliver nemmere for feltet i Catalonien.

Adam Yates var på forhånd favoritten, men at briten skulle knuse konkurrenterne, som han gjorde på 3. etape, var måske alligevel lidt en overraskelse. I al fald havde jeg regnet med, at han snarere ville lukrere på sin hurtige afslutning.

Cykelsport - Catalonien Rundt 2021
4. etape
25. marts - 11:00

Men det har egentligt været hans stil i de senere år. Bare tænk tilbage på UAE Tour i 2020, hvor han maltrakterede konkurrenterne. Nu har han og Ineos løbet i deres hule hånd.

Ruten

Efter onsdagens affære på Vallter2000 fortsætter rytterne i bjergene på tordagens etape. Denne gang er det en mere bjergrig rute, der tager dem over tre hårde stigninger. Først Port de Toses, dernæst Port d’El Cantó og afslutningsvist Port Ainé.

Med sine 18,4 kilometer og 6,7 % i snit er Port Ainé også den klare hovedattraktion. Port d’El Cantó, der køres før Port Ainé, er lang, men samtidigt også ganske nem.

Port Ainé blev senest brugt i 2016, hvor Thomas de Gendt sejrede. Han overlevede som den eneste udbruddet, og han kom i mål mere end ét minut foran Nairo Quintana på andenpladsen.

Favoritterne

Med tanke på Adam Yates’ suveræne triumf på 3. etape, samt det faktum at Ineos har løbet i lidt af et jerngreb med Richie Portes andenplads samt Geraint Thomas’ 4. plads, lurer jeg mest af alt på et udbrud. For mig at se er Movistar hele nøglen: De har mandskabet til at samle et udbrud, og vi ved, de også kan finde på det – men de kan også placere folk i udbrud.

Derfor går jeg også med Marc Soler (Movistar) som min favorit til etapen. Spanieren har egentligt vist nogenlunde form, men han var helt bagom dansen på tredje etape, og er således langt ude af klassementet. Var der bare tale om en offday? Det er svært at vide, men hvis benene er gode, så forventer jeg at se ham i et udbrud på etapen, og han har styrken til at gøre det færdigt.

I et udbrud er man også nødt til at nævne Thomas de Gendt (Lotto-Soudal). Belgieren har vundet på stigningen tidligere, og han kender opskriften. Få ryttere kan sende det samme antal watt afsted som Thomas de Gendt, og sidder han i et udbrud, er han et fremragende bud på en vinder.

Jeg vil også nævne Wout Poels (Bahrain). Hollænderen er enormt svingende, og selvom han nok ikke er i topform, så bør han have chancer. Både i Tour de la Provence og i UAE Tour viste han antydninger af en opadgående form. Han smed så meget tid på 3. etape, at han godt kan gå i et udbrud, men med rytterens yoyo-form ved man aldrig, hvor man har ham.

Movistar vil meget gerne være holdet, der sætter dagsordenen, og hvis de ikke får placeret en stærk rytter i udbruddet, kan man sagtens forestille sig at de går efter at hente udbruddet for at give Enric Mas og Alejandro Valverde en chance for at vinde etapen.

I så fald levner jeg ikke Movistar-duoen mange chancer, trods Valverdes flotte resultat på 3. etape. I stedet peger pilen på Adam Yates (Ineos), der var så knusende stærk på 3. etape, at han ligner den i særklasse bedste klassementsrytter. Han har dog et forspring, hvilket betyder at han ikke vil reagere alt for voldsomt, hvis for eksempel Simon Yates (Bike Exchange) forsøger at stikke af i et taktisk udspil i finalen.

Og så er jeg bare igen spændt på Sepp Kuss (Jumbo-Visma), der nu utvivlsomt er holdets kaptajn. Hvad kan amerikaneren drive det til på de stejle procenter, hvor han plejer at være bedst?

Min joker bliver denne gang Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). Italieneren var med helt fremme, og for en rytter, der har haft lidt svært ved at bide sig helt fast i toppen, er det spændende tegn. I en taktisk finale kan han sagtens gå hele vejen.

Vinderbud
Marc Soler
Movistar
Marc Soler tabte meget tid på 3. etape, men bør være en oplagt kandidat til at gå med i et stærkt udbrud på en etape, der hurtigt kan ende med udbrudstriumf.
Podiebud: Thomas de Gendt, Wout Poels
Outsidere: Adam Yates, Simon Yates, Sepp Kuss
Joker: Giullio Ciccone
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.