Optakt: 4. etape af Criterium du Dauphine 2021

Sonny Colbrelli tog endelig sejren på 3. etape af Criterium du Dauphine. På 4. etape skal temporytterne dyste om sejren.

Efter to andenpladser på stribe lykkedes det endelig Sonny Colbrelli at tage sejren på 3. etape af Criterium du Dauphine. Italieneren er i strålende form i øjeblikket.

Cykelsport - Criterium du Dauphine 2021
4. etape
2. juni - 12:00

På 4. etape bliver det tempospecialisterne, der skal kæmpe om sejren.

Ruten

Den småkuperede enkeltstart på Criterium du Dauphine består af 16,4 kilometer. Profilen ser ud som herunder:

Favoritterne

Som udgangspunkt er der et par ryttere, der skiller sig ud. Efter lidt betænkningstid går jeg med Geraint Thomas (Ineos) som min favorit. Briten virker til at være i strålende form, og han kører som regel en god enkeltstart. Han er ikke en decideret specialist, men i et etapeløb er han ganske skarp.

Han presses dog af danske Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), der ganske vist ikke kører klassement, men som jagter løbets førertrøje. Danskeren har indtil videre vist ganske god form, og modsat Thomas er han en decideret specialist udi disciplinen. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis han vinder enkeltstarten.

Udfordrerne

Når man snakker om mulige topplaceringer på enkeltstarten, så er man også nødt til at nævne Richie Porte (Ineos), der synes at have fundet fordums styrke på enkeltstartscyklen. Australieren har kørt solide enkeltstarter hele året, og den tendens stopper næppe her.

Man må også pege på Brandon McNulty (UAE), der beviste formen på 3. etape. Han har kørt stærke enkeltstarter i både Paris-Nice, Baskerlandet Rundt og Catalonien Rundt og et topresultat kunne meget vel falde her i Frankrig.

Talentfulde Ilan van Wilder (DSM) havde ikke vist alverden i denne sæson før han pludselig blev nummer fire på enkeltstarten i Romandiet Rundt. Der er ingen tvivl om at han besidder et stort talent, men han er nok ikke helt klar til at spise med ved de største rytters bord.

Ja, og så er der danske Mikkel Bjerg (UAE), der meget målrettet har fokuseret på at køre sig i form til Tour de France. Det betyder også, at formen må være god hos danskeren, der har enkeltstarten som sin disciplin. Han mangler endnu den helt forløsende triumf hos de professionelle, men det synes at være et spørgsmål om tid.

Der er mange solide enkeltstartsryttere i feltet. Kigger man efter en joker, så er Marco Brenner (DSM) ikke uden evner. Til gengæld har han heller ikke vist meget hos de professionelle endnu, og man skal huske på, at han i 2020 kørte juniorløb – det er en overgang, der tager tid.

Vinderbud
Geraint Thomas
Ineos
Geraint Thomas plejer at være godt kørende på enkeltstartscyklen, og med tanke på at hans form synes at være mere end godkendt i øjeblikket, bør han være et ganske udmærket vinderbud. Det er dog tæt mellem ham og nogle af de øvrige kandidater, så Thomas' sejr er ikke skåret i granit.
Podiebud: Kasper Asgreen, Richie Porte
Outsidere: Brandon McNulty, Ilan van Wilder, Mikkel Bjerg
Joker: Marco Brenner
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.