Optakt: 4. etape af Giro d’Italia 2021

Klassementet kommer lidt i spil på 4. etape, hvor en skrap stigning gemmer sig i finalen. Det bliver små tidsforskelle, men vi får de første svar.

Det var svært ikke at juble med, da Taco van der Hoorn snød alle favoritterne og kørte over stregen til en højest overraskende triumf på 3. etape af Giro d’Italia. Hollænderens sejr er lige præcis årsagen til at man altid skal forfølge sit eget held – selv når det synes umuligt.

Cykelsport - Giro d'Italia 2021
4. etape
11. maj - 12:20

Taco van der Hoorn vinder næppe på 4. etape, men et udbrud kan godt ende med at gøre ham kunsten efter.

Ruten

Vurdering: ***

Fjerde etape er – akkurat som tredje etape – vurderet til tre stjerner. Jeg vil dog argumentere for, at der er stor forskel på de to etaper, og hvor jeg på forhånd ikke forventede klassementsforskelle på tredje etape, så forventer jeg det her.

De første 80 kilometer er ret uskyldige, men herfra går det op og ned hele dagen. Dagen kulminerer med Colle Passerino-stigningen, der topper 2,5 kilometer fra målstregen. Det er ikke en lang stigning med sine 4,3 kilometer, men da den stiger med 9,9 % i snit, kommer den til at trække tænder ud – og der vil komme tidsforskelle i klassementet.

Det bliver den første reelle test, men man må heller ikke lade sig narre alt for meget af resultaterne på stigningen: Den er alt for kort til at kunne sammenlignes med de senere stigninger i løbet.

Favoritterne

Vi er fortsat meget tidligt i løbet, hvilket gør at jeg tror, favoritholdene vil forsøge at holde det samlet. Det betyder også, at jeg kigger mod favoritterne, for en stigning på 4,25 kilometer, der stiger med 9,9 % i snit er for klatrere.

Jeg går med Simon Yates (BikeExchange), der kommer med fremragende form fra Tour of the Alps. Briten er eksplosiv og burde således godt kunne folde talentet ud på den korte Colle Passerino-stigning. Da Simon Yates var på vej mod Giro-sejren i 2018, var han flyvende på afslutninger som denne, og det forventer jeg, at han er igen.

Jeg er også nødt til at nævne Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step). Vi ved ikke, om han kan vinde en Grand Tour allerede, og vi ved ikke, om han er tilbage på sit niveau fra 2020 efter skaden, men vi ved, at han kan være med på en etape som den her. Vi ved faktisk, at han kan være skræmmende god. Efter etapen i dag udtalte Filippo Ganna, at han havde bemærket at Evenepoel så meget godt kørende ud. Og Evenepoel er utålmodig: byder chancen sig, går han efter sejren. Det kan I være helt overbevist om.

Udfordrerne

Hvis Remco Evenepoel skulle lade vente på sig, så har Deceuninck-Quickstep også João Almeida, som er et rigtigt godt bud på baggrund af hans fornuftige finish. Ja, faktisk er han i det hele taget et godt bud. Det er selvfølgelig en lille ulempe, at Almeida forlader holdet efter den her sæson, og dermed risikerer han at ende i arbejdstøjet for Evenepoel.

Man må ikke undervurdere Dan Martin (Israel). Det er vel noget nær hans bedste chance for at vinde en etape i årets Giro d’Italia. Martin er en rytter, der elsker de stejle, skrappe stigninger, og han vil nyde at køre på Colle Passerino. Han er også halvhurtig på stregen. Jeg kan sagtens se ireren vinde etapen, især hvis de store favoritter kigger på hinanden.

Man må ikke glemme Egan Bernal (Ineos). Colombianeren foretrækker en længere stigning, men man må ikke glemme, at han faktisk ikke er helt ueffen på hårde, eksplosive stigninger. I al fald besidder han en pæn finish, så kan han holde hjulet på konkurrenterne, kan det sagtens ende med en pæn placering til sidst.

Outsiderne

Et lille niveau bag de ovenstående, finder man Mikel Landa (Bahrain), der egentligt ikke er specielt eksplosiv, men som alligevel har det med at brillere på nogle eksplosive bakker. Han støttes af holdkammeraten Pello Bilbao, der er dygtig på en type afslutning som den her.

Hos Astana sætter man sin lid til Aleksandr Vlasov, og det er ikke fordi han er chanceløs. Russeren vandt Giro dell’Emilia og præsterede stort i Lombardiet Rundt, hvilket vidner om evner på eksplosive stigninger. Han er ikke noget tosset bud. Jeg vil i samme bemærkning også pege på Pavel Sivakov (Ineos), der godt kan på en afslutning som den her.

Til gengæld levner jeg ikke mange chancer til hverken Hugh Carthy eller Emanuel Buchmann. Jeg tror meget på begge ryttere i klassementet, men på den her etape er de ikke eksplosive nok.

Min joker bliver Clément Champoussin (Ag2r). Franskmanden er et hypet talent, men han mangler reelt set stadig at vinde et stort løb. Han kunne sagtens få sådan en mulighed her i årets Giro d’Italia.

Vinderbud
Simon Yates
BikeExchange
Den eksplosive finale på 4. etape bør passe godt til en velkørende Simon Yates, der har interesse i at tilføje så mange sekunder som muligt i banken. Rivalerne står på spring, men Yates ser skarp ud.
Podiebud: Remco Evenepoel, João Almeida
Outsidere: Dan Martin, Egan Bernal, Aleksandr Vlasov, Mikel Landa
Joker: Clément Champoussin
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.