Optakt: 4. etape af Paris-Nice 2021

Efter et par sprinterdage og en enkeltstart, venter der nu en langt hårdere etape, når Paris-Nice-rytterne skal ud på løbets fjerde etape.

Det var som ventet en åben enkeltstart, hvor mindst en håndfuld ryttere kunne vinde. Stefan Bissegger endte med at blive dagens store helt med sin triumf. Schweizeren fortsætter sin fabelagtige udvikling, og det skal blive spændende at se, hvad han kan drive det til.

Cykelsport - Paris-Nice 2021
4. etape
10. marts - 14:00

Bissegger har også kørt sig i løbets førertrøje, men den bør han miste på 4. etape, hvor terrænet skifter. Det er en temmelig kuperet etape, der slutter af med den hårde Chiroubles-stigning.

Ruten

Hele seks kategori 2-stigninger venter rytterne på den 188 kilometer lange etape. Og det er bare som forret, for det hele skal afgøres på kategori 1-stigningen Chiroubles, der med sine 7,3 kilometer og 6 % i snit afgjort bliver en udfordring for rytterne.

Især på de fire første kilometer er der svære udfordringer. Stigningen er skiftevejs stejl med procenter op mod 11 %, for dernæst at flade ud i en kort periode. På de sidste 3 kilometer er stigningen lidt mere tilforladelig, så det er afgjort i bunden af stigningen, at man skal sætte et hårdt hug ind, hvis man vil skabe store forskelle.

Favoritterne

Min favorit er afgjort Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Sloveneren har igennem de seneste par år understreget, at han er blandt verdens bedste etapeløbsryttere, særligt i de ugelange etapeløb. Jumbo-Visma har ligeledes markeret sig som ét af de allerstærkeste hold, og med en formstærk Steven Kruijswijk og en stærk, men måske forslået George Bennett, har de et meget stærkt mandskab.

Spørgsmålet er om de for alvor kan udnytte holdstyrken i den her finale. Men selv det går nok, for Primoz Roglic er så stærk, at han sagtens kan gøre forskellen. Ligeledes er han hurtig på stregen, så selv hvis flere ryttere kommer samlet til mål, ja, så bliver han svær at bide skeer med alligevel.

Baseret på den form, han viste på enkeltstarten, er det nemt at gå med sloveneren. Han kommer lige fra en træningslejr, og det nogle ryttere kommer flyvende fra sådan en. Roglic? Han virker bare altid stærk.

Hvis han skal udfordres, så tror jeg, det bedste bud er David Gaudu (Groupama-FDJ). Franskmanden bliver skarpere og skarpere hvert år. Han mistede en del tid på enkeltstarten, helt som ventet, og derfor kan han køre finalen lidt mere aggressivt end konkurrenterne. Det er han i al fald nødt til, hvis han vil hente en pæn klassementsplacering med hjem fra løbet.

Jeg er også lidt interesseret i Aleksandr Vlasov (Astana). Russeren brød igennem lydmuren for et år siden, og i år skal han for alvor bevise sit niveau. Han kørte en ret pæn enkeltstart, der vidner om at formen er til stede. Han skal – ligesom Gaudu – køre stigningen aggressivt. Jeg har en lille fidus til ham.

Jeg har i mindre grad en fidus til Maximilian Schachmann (Bora-hansgrohe), der ganske vist vandt løbet for et år siden, men han virkede stærkere dengang. Hvis Roglic og co. åbner op for blusset på den her etape, så kan tyskeren få det svært. Kan han overvinde den stejle bund på sidste stigning, så har han dog pæne muligheder, særligt hvis det hele bliver lidt taktisk i finalen.

Hvad kan Giro d’Italia-vinderen Tao Geoghegan Hart (Ineos)? Det er svært at sige. Det er vel ret beset den første store test efter at Hart fik sit gennembrud, der endte med at give sportens flotteste trofæ. Jeg tvivler egentligt i sidste ende på ham, men alligevel tør jeg ikke lukke døren for ham.

Modsat ser jeg pæne chancer for Dylan Teuns (Bahrain). Kan han overkomme den hårde bund på finalestigningen, så ligger resten af stigningen ret pænt til ham. Han kørte en god enkeltstart, så jeg holder afgjort øje med ham. Det samme gør jeg med Brandon McNulty (UAE). Som han viste i Giro d’Italia, så besidder han potentiale, men mangler endnu stabilitet. Formen virker dog til at være der.

Og så er der Matteo Jorgenson (Movistar). Amerikaneren jagter klassement her i Paris-Nice. Den lange fyr ligner ikke de øvrige bjergryttere, og den stejle bund på finalestigningen kan sætte en kæp i hans drømme, men han har virket til at være i ret god form lige nu.

Vinderbud
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
Baseret på enkeltstarten ser Primoz Roglic rigtig skarp ud. Sloveneren kommer direkte fra en træningslejr, og det resulterer ofte i perioder med flyvende kørsel. Min tanke er at Jumbo-holdet meget gerne vil udnytte den første hårde afslutning til at sætte rivalerne under pres.
Podiebud: David Gaudu, Aleksandr Vlasov
Outsidere: Maximillian Schachmann, Tao Geoghegan Hart, Dylan Teuns, Brandon McNulty
Joker: Matteo Jorgenson
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.