Optakt: 4. etape af UAE Tour 2021

Sprinterne bør få chancen på 4. etape af UAE Tour, hvor vinden ikke umiddelbart bør blive lige så strid som på 1. etape.

Efter tre benhårde klassementsdage, bør der komme mere ro på løbet her på 4. etape af UAE Tour.

Cykelsport - UAE Tour 2021
4. etape
24. februar - 10:00

For hvor vinden dominerede på 1. etape, så bør den ikke blive lige så afgørende på 4. etape. Det mente jeg heller ikke forud for 1. etape, men meldingerne går alligevel på en mere vindrolig dag.

Lad os se nærmere på det hele.

Ruten

Det er en ganske rolig dag, der venter rytterne på 4. etape. Etapen er nemlig pandekageflad, og da finalen heller ikke er vanvittigt kompliceret, er der ikke så meget at sige.

Favoritterne

For mig at se er Caleb Ewan (Lotto-Soudal) fortsat favoritten. Han missede splittet på 1. etape, men det skyldtes i høj grad også at han sad bagerst i feltet, da Deceuninck-Quick Step gav den gas. På en etape, hvor vinden ikke bør blive samme faktor, er det knap så farligt at snakke rundt bagerst i feltet.

Jeg mener stadig, at Lotto-Soudal har et pænt tog, og jeg mener stadig, at Ewan er den hurtigste sprinter i feltet. Derfor er han min favorit foran Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step). Bennett er ganske vist hurtig, men den fart, jeg så i 2019, så jeg kun få gange i 2020.

Han er ikke langsom. Men i forhold til at han er gået fra at være tæt på alene hos Bora-holdet til at få en plads hos Quick Steps toptrimmede sprintertog, så fik han ikke nok ud af det. Han har dog en klar fordel i det her løb, eftersom han har en leadoutrytter som Mørkøv foran sig.

Outsiderne

Bag de to bedste, kommer Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe). Jeg kan se det samme som alle andre: han er lynende hurtig, når han rammer topformen. Men det har ikke for alvor spillet for ham over det seneste år. Jo, han har vundet, men han har ikke vist samme fart, som han gjorde i 2019. Han er dog stadig hurtig nok til at vinde, hvis han placeres korrekt.

Jeg holder stadig øje med Cees Bol (DSM), selvom han ikke kommer med leadouttoget fra Tour de France. Hollænderen har en fin fart, og han kan lave lidt ballade, hvis alt spiller. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) så langt hen ad vejen god ud på 1. etape, men ødelagde det lidt i finalen. Han er stadig svær at vurdere: han har manglet farten siden han fik covid-19 i starten af sidste år, men hans kørsel i sidevinden indikerer at formen er der.

Joker? Man kunne pege på mange, men jeg går denne gang med australske Kaden Groves (BikeExchange), der kommer med en god form. Han er ikke hurtig nok, men en top5-placering kan godt klares med en stor portion held.

Vinderbud
Caleb Ewan
Lotto-Soudal
Caleb Ewan er fortsat mit bedste bud på feltets bedste sprinter i UAE Tour. Holdet skuffede ved at misse frontgruppen på 1. etape, men på en mere vindstille dag, bør Lotto bedre kunne sætte Ewan i scene.
Podiebud: Sam Bennett, Pascal Ackermann
Outsidere: Giacomo Nizzolo, Cees Bol, Fernando Gaviria
Joker: Kaden Groves
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.