Optakt: 5. etape af Catalonien Rundt 2021

Den smilende Esteban Chaves tog sejren på Port Ainé, mens Ineos fortsat kontrollerer løbet med tre mand på podiet.

Det er svært ikke at fatte sympati for Esteban Chaves. Den smilende rytter har været så meget igennem, så der var næppe mange, der ikke kunne unde ham triumfen på 4. etape.

Cykelsport - Catalonien Rundt 2021
5. etape
26. marts - 11:00

For Ineos var det også en god dag, og status er at de i øjeblikket besidder alle tre podieplaceringer i løbet. Det skal blive spændende at se, om de kan holde de tre placeringer.

Ruten

5. etape af Catalonien Rundt skriger nærmest udbrud – men som vi ved, så afhænger det helt og holdent af hvordan rytterne kører løbet.

Der er ingen bjergafslutning. I stedet falder målstregen et stykke efter Port de Montserrat, og det åbner op for at et udbrud bør have gode chancer.

Favoritterne

På en etape som denne, kan der være mange om buddet. Jeg går med Marc Hirschi (UAE), der i 2020 var meget, meget skarp. Kan han genfinde bare noget af den form, bliver han svær at slå i et eventuelt udbrud. Formen er dog et reelt spørgsmål, og derfor er det alligevel ikke uden tøven, at jeg går med Hirschi.

Hvis man skal gå med ryttere, man kender formen nogenlunde på, er mine valg nok Luis Leon Sanchez (Astana) og Matej Mohoric (Bahrain). Begge ryttere er stærke i et terræn som det her, begge har vist antydninger af god form og begge kan gøre det færdigt. Det er dog også to ryttere, som konkurrenterne vil lure på, så de kan få svært ved at slippe afsted.

Når man snakker form, er man også nødt til at overveje Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo). Han har allerede vundet i år, og bør i det hele taget være en stærk kandidat i et udbrud. Det samme kan man sige om Ide Schelling (Bora-hansgrohe), som ikke er så kendt et navn endnu, men som bestemt både viser form og potentiale.

Der er dog også en chance for at det holdes samlet. Movistar vil nok gerne have succes med hjem fra løbet, og med Alejandro Valverdes form i øjeblikket, er der en chance for at det kan lade sig gøre. Det kræver at holdet arbejder hårdt for at samle det, og så kan kun få ryttere matche Valverde.

Min joker er Michael Valgren (EF). Danskeren virker til at have fundet benene frem, og han er ikke bleg for at gå i udbrud. Det kræver en del, men hvorfor ikke? Danskerne flyver.

Vinderbud
Marc Hirschi
UAE Team Emirates
Marc Hirschi beviste i 2020 at han var én af de stærkeste ryttere i et udbrud. På en udbrudsetape bør han have pæne chancer, hvis han kommer i dagens udbrud.
Podiebud: Luis Leon Sanchez, Mates Mohoric
Outsidere: Gianluca Brambilla, Ide Schelling, Alejandro Valverde
Joker: Michael Valgren
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.