Optakt: 5. etape af Paris-Nice 2021

Sprinterne får deres sidste chance på 5. etape af Paris-Nice. Det bliver dog en lang dag i sadlen

På fjerde etapes lumske afslutning, lykkedes det Primoz Roglic at sætte trumf på. Sloveneren angreb med 3 kilometer til målstregen, og da han var forbandet stærk – og fordi der gik taktik i den i den store forfølgergruppe – kunne han krydse målstregen i ensom majestæt.

Cykelsport - Paris-Nice 2021
5. etape
11. marts - 14:00

Dermed har Roglic sat sig i førertrøjen og han ligner nu den helt store favorit til at løbe af med gevinsten. Han kommer dog næppe til at gentage bedriften på løbets 5. etape, da den efter planen ender i en massespurt.

Ruten

Den 203 kilometer lange etape til Bollène bør ende i en massespurt. Så nemt kan det siges. Nok er vinden altid en faktor i Frankrig, ikke mindst på strækningen fra Paris til Nice, men vindudsigter melder om næsten ikke-eksisterende vind.

Det sagde jeg også før 2. etape, og der endte det alligevel med splittelser kortvarigt. Jeg vil dog gerne påstå, at der med de nuværende vindudsigter ikke kommer det store sidevindsdrama.

Favoritter

Den første triumf gik til Sam Bennett, mens Cees Bol sejrede på anden etape af Paris-Nice. Jeg er dog ikke i tvivl om favoritvalget, der går til Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step). Han er den hurtigste rytter i feltet, og normalt har han også det stærkeste tog til sin rådighed. Det har dog knebet lidt her i Paris-Nice. På første etape blev han overladt en del til sig selv. Det klarede han fint, men på 2. etape startede han simpelthen spurten for langt tilbage, og skønt han var den hurtigste på de sidste 100 meter, var han langt fra sejren.

På et hold der råder over ryttere som Quick Step gør, forventer jeg dog helt klart, at tingene ser anderledes ud på den her etape. De formår at få sat toget korrekt oftere end det fejler. Mørkøv er blandt feltets bedste i finalerne, og som udgangspunkt bør Bennett starte spurten langt fremme.

En årsag til problemer kan være, at det her er et løb med et meget stærkt sprinterfelt. Trek-Segafredo kommer med Kirsch, Theuns og Stuyven foran Mads Pedersen. Jeg er nødt til at understrege, at det er et meget stærkt leadout-tog, og kan de fintune tingene i denne sæson, så tror jeg på, at det kan blive feltets skarpeste tog. Der er i al fald masser af potentiale med Stuyven som sidstemanden, for belgieren er brølstærk.

Mads Pedersen har også flere gange bevist, at han har en fart, der berettiger at hans navn nævnes så langt oppe i en optakt. Han var så umådeligt tæt på at vinde 2. etape.

Én der til gengæld har skuffet lidt, er Arnaud Demare (FDJ). Han har dog også et stærkt leadout, og når man taler om Mørkøv og Stuvyen som to af de stærkeste sidstemænd i toget, så bør man også nævne Guarnieri. Italieneren er så stærk. Demare er også en hurtig sprinter, og han var den mest vindende rytter i 2020. Han har været uheldig her i starten af sæsonen, og har jævnligt ‘misset’ sit tog. Det skal på plads, før han begynder at vinde i stimer igen.

Efter de tre er det oplagt at nævne Cees Bol (DSM). Så det gør jeg. Bol viste på 2. etape, at snakken om hans manglende fart – som jeg også har nævnt – har været overvurderet. Især når han bliver leveret så stærkt, som det var tilfældet. Det er dog et knæk for togets samlede styrke at Søren Kragh Andersen ikke er til start længere. Holdet råder dog over stærke folk, der kan få ham frem. Han er en joker i mit hoved, det kan blive både fugl og fisk.

Herefter er der et niveauspring ned til Michael Matthews, der typisk ikke har samme fart som de ovenstående. Australieren er i glimrende form og sad længe med på 4. etapes afslutning. Han har dog næppe farten til at vinde. Det har Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe). Eller det havde han i al fald – det er stadig mystisk med tyskeren. Der er i al fald ikke hul igennem til benene endnu.

Herefter er der ryttere som Giacomo Nizzolo, Phil Bauhaus, Nacer Bouhanni og mange flere. Jeg går dog med Alexander Kristoff (UAE) som jokeren. Nordmanden har været håbløs i år, så det kan hurtigt vise sig at være et håbløst valg, men på en lang etape plejer han at være god. 203 kilometer er efterhånden langt i moderne cykelsport, så det skal blive spændende at se, om der er mere guf i stængerne nu.

Vinderbud
Sam Bennett
Deceuninck-Quick Step
Sam Bennett er den hurtigste sprinter i Paris-Nice, og det ændrer Cees Bols triumf på 2. etape ikke meget på. Det har knebet lidt med leadout-toget her i Frankrig, men mon ikke Mørkøv og co. får styr på det på den lange etape, og så er Bennett svær at røre.
Podiebud: Mads Pedersen, Arnaud Demare
Outsidere: Cees Bol, Michael Matthews, Pascal Ackermann
Joker: Alexander Kristoff
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.