Optakt: 5. etape af Tirreno-Adriatico 2021

Der venter rytterne en særdeles spændende etape på 5. etape af Tirreno-Adriatico.

Tadej Pogacar gjorde gårsdagens optakt til skamme. Her spekulerede jeg i at Pogacar givetvis var det oplagte valg, men jeg gik alligevel med Egan Bernal.

Cykelsport - Tirreno-Adriatico 2021
5. etape
14. marts - 11:45

Der var dog ikke meget gods i Bernal, og i stedet kunne Pogacar sejle afsted til en flot triumf. Den unge slovener har indstillet sigtekornet på en samlet triumf, men der venter fortsat et par vigtige nøgle-etaper. Blandt andet den her.

Ruten

Det her er en uhyre interessant etape. Den første halvdel a etapen er flad, og herefter kommer der en meget, meget skrap rundstrækning. Det er primært Castelfidardo-stigningen, der trækker tænder ud. Stigningen er 1,8 kilometer lang. Den midterste kilometer stiger med tæt på 15 % i snit.

Løbsprofilen. Foto: tirrenoadriatico.it

Fra denne stigning kommer der to mindre bakker, og det er på den sidste af disse at målstregen falder. På de sidste 500 meter stiger den med tæt på 9 %. En fin lille sag.

Finalen. Foto: tirrenoadriatico.it

Favoritterne

Efter hans magtdemonstration i Strade Bianche og undervejs i det her løb, er jeg nødt til at pege på Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Hollænderen har været i en klasse for sig på bakkerne hidtil, og selvom jeg kan frygte, at turen op ad Castelfidardo bliver for hård for ham – trods alt – så er han min favorit.

Det bliver dog ikke helt uden problemer for ham. Han har godt nok et hold omkring sig, men det er ikke specielt stærkt, og de sidste 100 kilometer kan blive ren kamikaze-kørsel, hvis nogen tør spille tidligt ud. Én af dem, der kunne finde på at spille tidligt ud, ja, det er jo Mathieu van der Poel selv. Jeg kunne sagtens se ham åbne ballet på anden opkørsel af Castelfidardo, især hvis holdet begynder at tynde ud.

Konkurrenterne står klar: Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) har også vundet en etape i løbet, og han er den umiddelbare udfordrer til hollandske Mathieu van der Poel. Især kan det blive hans fordel, hvis der køres hårdt på Castelfidardo. Han har afgjort chancer.

Ja, og så er der den tredje musketer, Wout van Aert (Jumbo-Visma). Han er ekstra spændende, fordi han skal vinde tid til klassementet, hvor han er lidt over et halvt minut efter Pogacar. Jeg tror, han kan vinde løbet, men det kræver at han tager tid på den her etape. Baseret på hans klatre-egenskaber i Strade Bianche er jeg måske lidt lunken, men det så virkelig skarpt ud på Prati di Tivo. Han har en stærk finish, men i den stigende afslutning kan han risikere at komme til kort mod de to øvrige.

Outsiderne

Umiddelbart efter de tre ryttere har jeg Tadej Pogacar (UAE). Pogacar er ikke kun en god klatrer, han er en rigtig skarp puncheur, og han har en solid afslutning. Det er klart, at han næppe slår de tre øvrige ryttere i en spurt, så det kræver at etapen bliver kørt hårdt. Sejren kan blive svær, men ikke umulig.

Der er også Simon Yates (Bike Exchange), der var skarp på Prati di Tivo, og som plejer at være ganske skarp på etaper som denne. Han kan køre lidt mere frit og aggressivt, og er dermed et godt bud på en rytter, der tør angribe udefra.

Sergio Higuita (EF) virker også velkørende, og colombianeren har sin fine spurt, der kan hjælpe ham. Han slår nok heller ikke de tre favoritter i en direkte duel, men hvis etapen er kørt hårdt, er der muligheder. Jeg vil i samme åndedrag nævne João Almeida (Deceuninck-Quick Step).

Min joker er Geraint Thomas (Ineos), der så skarp ud forleden. Nu har han lidt friere snor, måske kan han drive det til noget. Han plejer at være ganske skarp i Tirreno-Adriatico, og i en sæson, hvor han skal bevise noget for at få en indflydelsesrig rolle på holdet, er den her etape et godt bud.

Vinderbud
Mathieu van der Poel
Alpecin-Fenix
Mathieu van der Poel har været blandt de stærkeste ryttere i denne uge, og i Strade Bianche beviste han, at ingen af konkurrenterne kan matche hans accelerationer på bakkerne. Til gengæld har han tæt på intet hold.
Podiebud: Julian Alaphilippe, Wout van Aert
Outsidere: Tadej Pogacar, Simon Yates, Sergio Higuita
Joker: Geraint Thomas
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.