Optakt: 5. etape af UAE Tour 2021

Klassementet i UAE skal bankes på plads på løbets sidste bjergetape. Kan nogen vippe Tadej Pogacar af pinden?

Sam Bennett tog en flot skalp på 4. etape, men det gør han næppe på 5. etape af UAE Tour.

Cykelsport - UAE Tour 2021
5. etape
25. februar - 09:00

Her skifter terrænet nemlig tilbage til bjergene, hvor Tadej Pogacar og co. skal kæmpe det sidste slag.

Ruten

Ruten går til Jebel Jais, der med sine 21,5 kilometer en meget lang stigning. Til gengæld stiger den kun med 5,4 % i snit, hvilket ikke er specielt stejlt. Det hjælper heller ikke nogen at der ventes modvind på stigningen, hvilket gør det endnu sværere at lave tidsforskelle til hinanden.

Favoritterne

Vinden er en faktor, men jeg går alligevel med Tadej Pogacar (UAE), der er så stærk, at han godt kan lave en forskel over 21,5 kilometer, trods lave procenter og modvind. Jeg forventer ikke, at han smadrer konkurrenterne, men blot at han vinder tid på dem allesammen.

Han behøver egentligt ikke, fordi han fører efterhånden løbet komfortabelt, men med udsigten til yderligere to etaper, hvor sidevind som altid kan være en faktor, er det måske meget rart med mere tid i banken.

Alt efter hvor meget modvinden spiller ind, kan Sergio Higuita (EF) være en faktor. På den første bjergetape blev han nummer tre, men et stykke efter Pogacar og Yates. Hvis vinden gør det så svært at skabe forskelle, vil han dog være den rytter, der er hurtigst på stregen.

Adam Yates (Ineos) er en anden hurtig rytter. I al fald er han koldblodig i finalen, og får han timet sit angreb, kan han snildt tage en sejr. Han viste på 3. etape, at han sammen med Pogacar er den bedste klatrer i løbet.

I feltet herefter kommer Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step), der skuffede mig en anelse. Der kommer Emanuel Buchmann (Bora), der med sin dieselmotor nok ser frem til denne lange stigning. Og så er der Sepp Kuss (Jumbo-Visma), der sidste gang endte med at blive hjælper efter at han ellers fik vist, at han er blandt de bedste. I alle tre tilfælde skal rytterne dog forsøge at udnytte taktik for at vinde, tror jeg.

Jokeren bliver Harm Vanhoucke (Lotto-Soudal). Han var skarp på 3. etape. Den her stigning er lidt anderledes og passer ham ikke optimalt, men tør han spille tidligt ud, har han i al fald vist, at formen er god nok til at han kan lave lidt ballade.

Vinderbud
Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
Tadej Pogacar er simpelthen bare den bedste bjergrytter i løbet. Det beviste han på 3. etape, hvor han satte dem alle på plads på Jebel Hafeet. Nu venter Jebel Jais, og skønt at modvinden kan gøre missionen sværere, så vil han jage yderligere tid i banken.
Podiebud: Sergio Higuita, Adam Yates
Outsidere: Joao Almeida, Emanuel Buchmann, Sepp Kuss
Joker: Harm Vanhoucke
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.