Optakt: 6. etape af Catalonien Rundt 2021

Lennard Kämna tog sejren på 5. etape af Catalonien Rundt, mens favoritterne trillede over stregen omkring to minutter efter.

Lennard Kämna tog endelig sejren på 5. etape. Det var heldigt for tyskeren, der næppe lavede venner på 4. etape, hvor han mere eller mindre dræbte udbruddets chancer.

Cykelsport - Catalonien Rundt 2021
6. etape
27. marts - 11:00

Udbrudsrytterne får en ny chance på 6. etape, der igen foregår i kuperet terræn, men med en relativt nem finale bør sprinterne få en solid chance.

Ruten

Etapen fra Tarragona til Mataró strækker sig over cirka 194 kilometer. Det meste af dagen er kuperet, men det er relativt nemme bakker. I finalen venter Alt El Collet, der med sine 2,9 kilometer og 3,3 % i snit ikke er specielt hård. Det får mig til at tro på sprinterne.

Favoritterne

Rytterne er måske ved at være trætte, men jeg tror alligevel at sprinterholdene vil arbejde på at samle sagerne. Derfor går jeg med Peter Sagan (Bora-hansgrohe) som min favorit på etapen. Slovakken viste på 1. etape at formen stadig ikke er i top, men farten fejler ikke nødvendigvis noget, og med en relativt let finale, tror jeg at han kan vinde alligevel. Det kræver dog at Bora-hansgrohe tør tage ansvar i finalen.

Finalen er ikke hård, men den kan hurtig vise sig at være hård nok til at skippe de tunge sprintere. Det åbner for døren til ryttere som Daryl Impey (Israel Start-Up Nation) og Dion Smith (Bike Exchange). Sidstnævnte var i udbrud på 5. etape, og kan være træt, men til gengæld viser han særdeles god form i øjeblikket. Begge er gode i en decimeret spurt.

Overlever de lidt tungere sprintere, tror jeg mest på Juan Sebastian Molano (UAE). Vi mangler endnu for alvor at se ham uden for Colombia, men her er han til gengæld også altid stærk og hurtig. Der er også Clement Venturini (Ag2r), der er hurtig. Han klatrer solidt, men mangler måske lidt fart for at vinde.

Matej Mohoric (Bahrain) er også altid farlig på etaper som denne, og han er også tilpas hurtig i en lille gruppe. Han kan dog også gå i udbrud, men er givetvis træt efter 5. etapes udbrud.

Min joker bliver Ide Schelling (Bora-hansgrohe). Allrounderen kan det meste og har også en hurtig spurt, så han har en pæn chance, hvis det bliver kørt hårdt. Han kan også lette holdets arbejdsbyrde ved at gå i udbrud.

Vinderbud
Peter Sagan
Bora-hansgrohe
En tricky 6. etape kan nemt ende i en spurt, og så er jeg nødt til at pege på Peter Sagan. Ganske vist led han - og de øvrige sprintere - på 1. etape, men med flere kilometer i benene, kan det nemt vende.
Podiebud: Daryl Impey, Dion Smith
Outsidere: Juan Sebastian Molano, Matej Mohoric, Clement Venturini
Joker: Ide Schelling
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.