Optakt: 6. etape af Criterium du Dauphine 2021

Det bliver en del mere kuperet på 6. etape af Criterium du Dauphine, hvor man så småt godt kan forvente tidsforskelle mellem klassementsfavoritterne.

Sonny Colbrelli tog sin tredje andenplads i den her uge, da Geraint Thomas udnyttede et vanvittigt skarp sving til lige akkurat at snige sig hjem for snuden af et sultent felt.

Cykelsport - Criterium du Dauphine 2021
6. etape
4. juni - 10:30

Dermed fik Geraint Thomas også en optur efter onsdagens skuffende enkeltstart, og briten ligner igen rytteren der skal slåes, nu hvor løbet går ind i den mere bjergrige del.

Ruten

De første hårde stigninger kommer på 6. etape. Etapen slutter af med først Col de Porte (7,4 km – 6,8 %) efterfulgt af en nedkørsel inden dobbelt-stigningerne Côte de la Frette (3,7 km – 5,4 %) og siden Le Sappey En-Chartreuse (3,3 km – 6,2 %) skal afgøre etapen.

Det er ikke jordens hårdeste stigninger, så meget afhænges af hvordan der for eksempel køres på Col de Porte.

6. etape af Criterium du Dauphine

Favoritterne

Med relativt nemme stigninger til sidst bliver det en svær opgave at spå om etapen. Jeg går dog med en rytter, der besidder en hurtig finish, da der hurtigt kan komme flere ryttere til stregen – derfor er mit bud på en vinder selveste Alejandro Valverde (Movistar). Det kan godt ske, at den 41-årige rytter er blevet gammel og at jeg har haft travlt med at afskrive ham, men Valverde er i gang med at bevise, at han afgjort ikke er færdig. I denne sæson har han været stærk i næsten samtlige løb, han har kørt, og på skrivende tidspunkt har han allerede præsteret lige så godt i år, som han gjorde hele sidste år, hvis man kigger på PCS-point fra ProCyclingStats.

Med andre ord: Nok er Valverde 41 år, men han er hverken fed eller færdig. Tværtimod ligner han igen en sulten rytter, der går på jagt efter triumferne. Selvfølgelig mangler han lidt på sit topniveau, og han har ikke det niveau, han ramte i 2014, 2015 eller 2018, hvor han vel var sæsonens bedste rytter. Men med et kompetent mandskab omkring sig og en hurtig finish kan han stadig vinde.

Det er der dog mange ryttere, der kan. Jeg kan godt se, at nogle er ude i at pege på Sonny Colbrelli som etapens favorit, men jeg tror, at den her etape bliver en tand for svær for italieneren. I stedet vil jeg hellere kigge mod Geraint Thomas (Ineos), der må have fået blod på tanden efter sejren på 5. etape, og som faktisk bestemt ikke er langsom på stregen. Det kan godt ske, at han ikke er den hurtigste, men i et decimeret felt, skal man ikke undervurdere briten, der også har coolness til at rykke til allersidst.

Heller ikke Alexey Lutsenko (Astana) er langsom. Han jagter ovenikøbet førertrøjen, som han blot er ét sekund fra at nuppe. Hvis der kommer samling mod slutningen af denne etape, så er han afgjort et rigtig godt bud.

Outsiderne

Jeg kigger også lidt mod Alex Aranburu (Astana). Spanieren er i rasende god form. Han klatrer rigtig godt og sprinter også godt, så dermed er han det oplagte bud, hvis det hele går lidt i stå. I samme omgang kan man nævne Colbrelli som samme type, men jeg mener alligevel at Aranburu klatrer bedst af de to, mens Colbrelli er hurtigere.

På en dag som denne bør man altid holde øje med Tim Wellens (Lotto-Soudal). Han er også en rytter, der godt kan overvurderes lidt på en etape som denne, men det hænger sammen med at når han rammer en af sine gode dage, så er han helt uimodståelig. Wellens kan både vinde via et udbrud eller ved at vente til finalen.

Jeg er glad for Guillaume Martin (Cofidis) i et løb som dette. Franskmanden har evnerne og aggressiviteten til at tage en fin triumf på et tidspunkt, når alt spiller for ham. Han er i al fald en rytter, der jagter chancerne til den bitre ende, og jeg er næsten overbevist om at han forsøger sig i finalen.

Der er også Brandon McNulty (UAE), der er hurtig på stregen og som klatrer godt. Han er en smule ustabil, men det virker til at stængerne for alvor fungerer nu. Han er også et pænt bud, især fordi han er røget bagud i klassementet.

Ja, og så nævner jeg altså Patrick Konrad (Bora-hansgrohe) igen. Østrigeren er bare en stærk allrounder med en hurtig spurt. Han vinder sjældent – men før eller siden skal det jo lykkes for ham. Hvorfor ikke på 6. etape?

Vinderbud
Alejandro Valverde
Movistar
Jeg troede, dagene hvor jeg ville pege på Valverde som en favorit, var forbi - men ak. Her er vi: Alejandro Valverde er min favorit til at vinde 6. etape af Criterium du Dauphine. Spanieren virker stærk og han er hurtig på stregen. En finale som denne har han mulighed for at kontrollere nogenlunde med sit hold.
Podiebud: Geraint Thomas, Alexey Lutsenko
Outsidere: Alex Aranburu, Tim Wellens, Guillaume Martin, Brandon McNulty
Joker: Patrick Konrad
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.