Optakt: 6. etape af Giro d’Italia 2021

Løbets første bjergafslutning venter på 6. etape, men som så ofte før starter løbet ganske blidt ud - forvent derfor ikke de største tidsforskelle.

Caleb Ewan levede op til favoritværdigheden og sejrede på 5. etape. Australieren gjorde det glimrende i spurten, og han overhalede akkurat Giacomo Nizzolo til sidst, og dermed har australieren åbnet sin sejrskonto.

Cykelsport - Giro d'Italia 2021
6. etape
13. maj - 12:10

5. etape var i det store og hele ganske begivenhedsløs indtil de sidste 5 kilometer. Kort før 3 kilometer-porten styrtede Mikel Landa, der havde set så glimrende ud på 4. etape. Landa gennemførte ikke etapen, og dermed bliver det heller ikke i år, at baskeren tager den helt store triumf.

Ruten

Vurdering: ***

Stigninger har vi mødt tidligere i løbet, men på 6. etape kommer de længere bjerge. Etapen består af et par stigninger, men fokus er naturligvis på San Giacomo-stigningen, der afslutter dagen i målbyen Ascoli Piceno.

Stigningen måler 15,5 kilometer og den stiger i snit med 6,1 %. Det er ikke de højeste procenter, men med til historien hører også, at de sidste fem kilometer konsekvent stiger med over 7 % – 7,6 % i snit for at være præcis. De første 10 kilometer af stigningen er udmarvende og trættende, men det er først på de sidste fem kilometer at stigningen for alvor tager fat og bliver hård.

Det er Giro d’Italias første bjergafslutning, og med 15,5 kilometer kan den også mærkes i benene. Som det tit sker i starten af løbet, så er det dog næppe her, tidsforskellene bliver alt for store blandt favoritterne.

Det er stadig tidligt i løbet, og favoritterne vil måske være lidt forsigtige med at rykke alt for meget, men føler man et overskud, kan jeg ikke forestille mig andet end at de rykker på de sidste par kilometer.

Foto: RCS Sport

Favoritten

Den her etape kan meget nemt ende med at et udbrud sejler afsted, men jeg går alligevel med en favorittriumf. Hvis et hold ønsker at sætte tempo i løbet af dagen, burde det kunne samles i dalen mod San Giacomo-stigningen.

Derfor peger jeg på Egan Bernal (Ineos), der så skarp ud på 4. etape. Det er tidligt at vurdere, om han er kommet sig over rygskaden, men det var opløftende at se den offensive kørestil. San Giacomo er ikke den stejleste stigning, men i og med at den er stejlest mod toppen, er der en chance for at favoritterne kører til stregen.

Det må også gavne Bernal, at Sivakov ikke længere er i klassementet. Dermed er han 100 % dedikeret til colombianeren, og det kan hjælpe i jagten på at hente et udbrud. (Tilføjelse: Sivakov er ikke længere en del af løbet – han er udgået efter styrtet på 5. etape).

Udfordrerne

Under forudsætning af at favoritterne kører til stregen, er Aleksandr Vlasov (Astana) min næststørste favorit. Russeren var skarp på 4. etape, og det bliver spændende at se, hvad han kan gøre på den her etape, der bør passe ham bedre. Han virker til at være lige bag de allerbedste, så man skal ikke tøve for meget. Af samme årsag kigger jeg også mod Hugh Carthy (EF). Min tro på ham bliver større og større, og indtil videre har EF holdt sig meget disciplineret og fokuseret og satset alt på Carthy. Jeg tror, han gemmer på nogle meget skarpe ben.

Blandt de øvrige favoritter må man naturligvis ikke afskrive hverken Simon Yates eller Remco Evenepoel, blot fordi de smed få sekunder på 4. etape. Der er en stor forskel på den etape og så den, der kommer på 6. etape.

Outsiderne

Hvis det ikke bliver en favorittriumf, så bliver det nok et udbrud. Her er Bauke Mollema (Trek-Segafredo) et meget godt bud. Han er en dygtig klatrer, og da han med vilje har smidt næsten 14 minutter, er han fri til at jagte etapesejre. Skulle et udbrud sejle væk, så er han min klare favorit.

I den forbindelse må man også nævne Matteo Fabbro (Bora-hansgrohe), der så rigtig skarp ud i årets Tirreno-Adriatico. Den spinkle klatrer har et pænt potentiale, og hvis han får fri fra Buchman-duty, kan han jagte en etapesejr. Og så er der João Almeida (Deceuninck-Quick Step), der ikke er helt så langt efter i klassementet, men som måske kan få lidt oprejsning på den her etape. I værste fald risikerer han at blive bundet til Remco Evenepoel resten af løbet.

Min joker bliver Antonio Pedrero (Movistar). Han er ikke en stor vinder, men han er hyppigt repræsenteret i udbrud i Giro d’Italia de seneste par år. Der er muligheder.

Vinderbud
Egan Bernal
Ineos-Grenadier
Det er ikke med den største overbevisning, men jeg peger alligevel på Egan Bernal, der så rigtig skarp ud på 4. etape. Jeg er ikke overbevist om at favoritterne kører om sejren, men hvis de gør, så er Bernal mit bedste bud.
Podiebud: Aleksandr Vlasov, Hugh Carthy
Outsidere: Bauke Mollema, Matteo Fabbro, João Almeida
Joker: Antonio Pedrero
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.