Optakt: 6. etape af Paris-Nice 2021

Det er en ekstremt åben etape, der venter på 6. etape. Det kunne nemt være en dag for udbrudsrytterne.

Michael Mørkøv er verdens bedste leadoutrytter. Det understregede han for alvor på løbets 5. etape, hvor han satte Sam Bennett i en helt perfekt situation.

Nu slutter festen dog for sprinterne. I de kommende dage kommer bakkerne og stigningerne. Allerede på 6. etaper venter der et par lange stigninger, men det bliver næppe den største klassementsbrag.

Cykelsport - Paris-Nice 2021
6. etape
12. marts - 14:00

Etapen kan ende på mange måder. Jeg hælder umiddelbart mest til et udbrudslotteri, og det bærer optakten også præg af.

Ruten

Når jeg tror på en udbrudsdag, så skyldes det etapens udformning. De første 91 kilometer er relativt flade, mens de sidste 102 kilometer er langt mere kuperet. Efter 91 kilometer kommer der to lange stigninger i kølvandet på hinanden på først 7,6 kilometer og siden 4,3 kilometer.

Herefter kommer der en masse bump hen mod målstregen. Det er mindre bakker, der ikke er specielt stejle.

Etapen er ikke overdrevet svær at kontrollere, og hvis et klassementshold ønsker at holde det samlet til stregen, så kan det nemt ske. Opløbet måler omkring 2 kilometer og stiger med 5 % i snit.

Favoritterne

Der er flere scenarier på den her etape. Jeg går med et udbrud, men eftersom det ikke er jordens sværeste etape at kontrollere, er det ikke usandsynligt at et stærkt hold forsøger at samle det mod slutningen.

Når jeg nu tror på et udbrud, så går jeg med Alexey Lutsenko (Astana). Han er bomstærk i et udbrud, hvilket han senest viste i UAE Tour, hvor en dansker overlistede ham til allersidst. Lutsenko er en rytter, der kan alt: Klatre, køre nedad og spurte. Ramer han udbruddet, så kan han blive svær at slå.

Det samme kan man sige om franske Remi Cavagna (Deceuninck-Quick Step). Han er i fremragende form, hvilket vi senest så på enkeltstarten, og han er altid en stærk mand i et udbrud, fordi han har en kæmpe motor. Jeg holder også øje med Magnus Cort (EF), der også er en stærk profil i et udbrud. Han kan også lidt af det hele, og så er han jo naturligvis rigtig hurtig på stregen. Det betyder dog også, at ingen af konkurrenterne vil have ham med til stregen.

Outsiderne

Og så er der Michael Matthews (Bike Exhange). Matthews kan gå i udbrud, men Bike Exchange kan også forsøge at kontrollere finalen, hvis de kan få nogle af deres lidt tungere folk med over Col du Ferrier. Det åbner selvsagt op for et andet scenarie. På stregen vil kun få kunne slå Matthews.

Astana har mange kort at spille ud. Jeg holder også lidt øje med Luis Leon Sanchez, der ganske vist er alt for langt fremme i klassementet. Til gengæld er han tosset vild med Paris-Nice, og jeg tror, han kan blive en fræk joker i finalen.

Etapen skriger ‘Thomas de Gendt‘. Forstået på den måde at det er sådan en etape, som Thomas de Gendt altid er én af favoritterne på. Med rette. Thomas de Gendt kan bruge stigningerne til at smide tårnhøje watts afsted. Bliv ikke overrasket hvis udbrudsspecialisten stikker af med sejren.

Min joker er… Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Hvis der kommer samling i finalen, så er sloveneren tilpas sulten, til at han går efter sejren. En kort bakkeafslutning passer ham ganske fint. Hvis muligheden opstår, så vil han gå efter den.

Vinderbud
Alexey Lutsenko
Astana
Alexey Lutsenko er uhyre stærk, når han først rammer det afgørende udbrud. Den her etape vil passe perfekt til ham, så jeg forventer at se en aktiv Astana-rytter.
Podiebud: Remi Cavagna, Magnus Cort
Outsidere: Michael Matthews, Luis Leon Sanchez, Thomas de Gendt
Joker: Primoz Roglic
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.