Optakt: 6. etape af Tirreno-Adriatico 2021

Mathieu van der Poel viste stor køreiver på 5. etape af Tirreno-Adriatico, da han hentede en smuk triumf, mens Tadej Pogacar så godt som sikrede sig løbssejren.

Tadej Pogacar sikrede sig stort set sejren på 5. etape af Tirreno-Adriatico, men det var Mathieu van der Poel, der stjal overskrifterne med et fremragende soloridt, der lige akkurat holdt hele vejen hjem.

Cykelsport - Tirreno-Adriatico 2021
6. etape
15. marts - 11:00

Dermed viser Mathieu van der Poel skræmmende form forud for klassikerne, og konkurrenterne må håbe at de 300 kilometer i Milano-Sanremo bliver ham så kedeligt, at han går i udbrud meget tidligt – for venter han til Poggio, og angriber med det antrit vi har set på det seneste, så er det svært at se, hvem der skal følge ham til stregen. I så tilfælde kan modvinden ende med at blive hans værste rival.

Nå, nok om Milano-Sanremo. Det løb kommer vi til. Først skal vi kigge nærmere på 6. etape af Tirreno-Adriatico.

Ruten

Efter 5. etapes fremragende udforming, kan man godt blive lidt skuffet over 6. etape. Men sprinterne skal naturligvis også have deres chance, særligt med tanke på at Milano-Sanremo venter om kort tid.

Etapen bør ende i en spurt. Den lille bakke, der skal passeres fire gange, kan måske bruges som et afsæt for angreb, men hvis alt går som præsten prædiker, så ender de i en massespurt.

Favoritterne

Det kan godt ske, at Wout van Aert (Jumbo-Visma) har ydet maksimalt på de fem første etaper af Tirreno-Adriatico, men jeg peger på ham som favoritten til at vinde 6. etape. Det skyldes, at han virker meget skarp i øjeblikket. Belgieren vandt løbets indledende massespurt, og denne gang er Caleb Ewan ikke længere med i løbet.

Bakken kan også blive til hans fordel. Jeg regner ikke med at den gør nogen forskel, men det kan ske at nogle af sprinterholdene mister momentum. Det gør han næppe.

Følg os på
Twitter

Hans værste rival er nok Fernando Gaviria (UAE), der ikke helt har fået det til at spille i år, men som trods alt viser, at han ikke er helt færdig efter sin corona-sygdom. Det frygtede jeg ellers en overgang, men han lider nok mest af alt bare af at Richeze er blevet… gammel. Kan UAE-holdet få placeret Gaviria i spurten, så kan han blive tæt på umulig at slå. Men baseret på det seneste års tid, så er det trods alt et relativt stort hvis.

Jeg er tosset med Tim Merlier (Alpecin-Fenix), og hvis Mathieu van der Poel for alvor får lanceret belgieren, så er han en skræmmende sprinter. Merlier har over de seneste 2 år bevist, at han er særdeles hurtig. Det svigtede på 1. etape, men op til løbet vandt han to endagsløb, så formen er der. Hans fart er ganske fin, men det er især potentialet i Mathieu van der Poel som leadout-mand, der hiver ham op. Der er dog også den mulighed at van der Poel går i offensiven på den lille bakke.

Outsiderne

Herefter kigger jeg lidt mod Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step). Italieneren er hurtig, og jeg tænker at det er til hans fordel, at løbet har været møghårdt. 5. etape har dræne mange af rytterne, og det kan betyde at han sidder med lidt mere overskud i spurten. I en direkte spurt mod de tre ovenfor er han dog lidt langsommere.

Elia Viviani (Cofidis) er hurtig, men efter lidt hjerteproblemer i starten af sæsonen, er det ikke til at vide, hvor han står. Ikke sådan for alvor. Det så fint ud i Mellemøsten, men han kom aldrig frem på 1. etape. Han kan måske gøre noget nu.

Jeg holder øje med Andrea Vendrame (Ag2r), som jeg ikke vil betegne som en traditionel sprinter, men italieneren er hurtig, og den hårde uge har næppe svækket hans chancer. Han er hårdfør. Den lille bakke er heller ikke skidt for ham, og hvis det bliver en hård spurt, har han en chance.

Det samme har Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation), der er holdets sprinter. Han er hurtig, hvilket han beviste i Tour de France sidste år, men skal nok alligevel have marginalerne med sig, hvis han skal sejre. En top3-placering er mulig med lidt held.

Vinderbud
Wout van Aert
Jumbo-Visma
Uden Caleb Ewan er de hurtigste sprintere fraværende, og det gør at Wout van Aert bliver min favorit trods en meget, meget hård uge for belgieren. Han vandt også den indledende massespurt på 1. etape
Podiebud: Fernando Gaviria, Tim Merlier
Outsidere: Davide Ballerini, Elia Viviani, Andrea Vendrame
Joker: Hugo Hofstetter
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.