Optakt: 6. etape af UAE Tour 2021

Efter Jonas Vingegaards helt fantastiske triumf på 5. etape af UAE Tour, er det atter tid til at sprinteren skal dyste om triumfen på 6. etape af løbet.

Hvor er det altid bare fedt med en dansk triumf. Jonas Vingegaard leverede varen og beviste igen, at han er en ganske lovende rytter, når vejen stiger.

Cykelsport - UAE Tour 2021
6. etape
26. februar - 10:00

Jonas Vingegaard får dog ikke lov til at baske vingerne igen på 6. etape. I al fald ikke med stor succes, for her venter en flad sprinteretape, hvor nogle af de større ryttere skal folde sig ud.

Ruten

6. etape kører til Palm Jumeirah. Ruten er flad, og det bør ende i en spurt ved palmeøerne. Finalen kan godt byde på et vindblæst løb, og der er da også nogen vind, men spørgsmålet er hvor meget det spiller ind i sidste ende – mit bud: ikke alverden.

Favoritterne

I al fald kigger jeg mod sprinterne igen. Jeg holder meget fast i at succes avler succes for sprinterne, og når man først har fået momentum, er man lige et par procentpoint hurtigere. Derfor peger jeg på Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step). Det var i forvejen meget tæt mellem ham og Caleb Ewan, men sejren på 4. etape samt det faktum at Deceuninck-Quick Step igen-igen leverer deres sprinter fænomenalt, gør at jeg går med ireren.

Men så har jeg også allerede afsløret, at jeg anser Caleb Ewan som hans største rival. Ewan sad lige bag Bennett, men da der opstod et lille hul til venstre for Bennett, var ireren hurtig til at snige sig ind i hullet, og dermed røg Ewan af hans hjul til fordel for David Dekker, mens australieren måtte den lange vej uden om Mørkøv. Det var et smart lill ryk, der i al fald besværliggjorde Ewans chance for succes.

Ewan så dog hurtig ud, og får han fanget det rigtige hjul i finalen, kan han sagtens gå forbi alle i det her løb.

Efter de to bliver det svært. David Dekker (Jumbo-Visma) har imponeret et par gange, men han er stadig lidt for ung til at jeg tør tro på ham som den primære rival. Den ære tilfalder i stedet Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe), skønt tyskeren på 4. etape igen-igen beviste, at hans topfart ikke er den samme som i 2019. Tyskeren kommer dog med et stærkt hold, og det er ikke fordi han er langsom – så en topplacering er mulig. Han skal dog passe på, for Dekker og co. ånder ham lige i nakken.

Her tænker jeg blandt andre på Phil Bauhaus (Bahrain), der demonstrerer ganske nydelig form i øjebliket. Ja, og Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) så også godt kørende ud på fjerde etape, hvor han endte lige bag Elia Viviani (Cofidis), som man hurtigt kan komme til at afskrive. Fælles for alle tre er at det ser lovende ud – men svært at tro på i sidste ende.

Til gengæld imponerer Fernando Gaviria bare ikke. Han har slet ikke pondus i finalerne, og det hjælper heller ikke at snart samtlige kan se, at Max Richeze ikke længere står distancen – alligevel forsøger de igen og igen med argentineren.

Vinderbud
Sam Bennett
Deceuninck-Quick Step
Sprintere med momentum er som regel lige en anelse hurtigere end ellers, og efter triumfen på 4. etape af UAE Tour, er der ingen, der har mere momentum i sprinterfeltet end Bennett, derovenikøbet også har det stærkeste leadout-tog af alle.
Podiebud: Caleb Ewan, Pascal Ackermann
Outsidere: David Dekker, Phil Bauhaus, Matteo Moschetti
Joker: Kaden Groves
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.