Optakt: 7. etape af Catalonien Rundt 2021

Catalonien Rundt afsluttes med den traditionsrige runde i Barcelonas gader, hvor bakken Montjuic skal passeres adskillige gange.

Peter Sagan fik igen vist klassen. Der er ingen, der kan være i tvivl om at Sagan i øjeblikket ikke er i topform, men alligevel formåede slovakken at vinde 6. etape.

Cykelsport - Catalonien Rundt 2021
7. etape
28. marts - 11:00

Det var en flot sejr af den tredobbelte verdensmester, der stille og roligt ligner en rytter, der blive bedre og bedre forud for de kommende klassikere. Det bliver også nødvendigt, hvis han vil hamle op mod Deceuninck-Quick Step, Mathieu van der Poel og Wout van Aert.

Ruten

Sidste etape af Catalonien Rundt byder på den samme finale som altid. Her skal rytterne køre på bakken Montjuïc, og skønt den passeres mange gange, så er den med 2,7 kilometer og 4,3 % i snit ikke jordens farligste stigning. Det er dog nok til at trætte sprinterne.

Men samtidigt er den ikke helt hård nok til at vi får en fuld klassementskamp, hvilket gør det til en meget åben finale.

Favoritterne

Efter lang betænkningstid går jeg med Alejandro Valverde (Movistar). Spanieren er mærket af alderen, det er ingen hemmelighed. Og farten har i særdeleshed set skidt ud de seneste år. Men i den her uge har han kørt ganske glimrende, og hvis Movistar formår at kontrollere finalen, så har han alletiders chance for at nuppe en triumf her. Det kræver dog, at de timer taktikken rigtigt.

I en spurt vil også Michael Woods (Israel) og nok især João Almeida (Deceuninck-Quick Step) være farlige ryttere. Begge kan også gå i offensiven i finalen og forsøge at kopiere Formolo fra 2019, der kørte solo over stregen. Det hænder nemlig ofte, at et stærkt udbrud i finalen holder hjem. Almeida er dog så tæt på en podieplacering, at han kan få meget svært ved at stikke af.

Blandt outsiderne finder man Peter Sagan (Bora-hansgrohe). Det vil alligevel kræve en god dag, hvis han skal sidde med over bakkerne hver gang, for selvom den ikke er hård, ender det imidlertidig som oftest med at det er klatrestærke folk, der sejrer. Bora har dog holdstyrken til at kontrollere sagerne.

I den modsatte ende har man så Simon Yates (BikeExchange), der har skuffet i løbet. Han har tidligere vundet i finalen, og han er et bud på en rytter, der kan angribe sig til succes her. Det samme kan siges om Lennard Kämna (Bora-hansgrohe), der har vist sig at være meget formstærk. Han vil være stærk i et udbrud. Det samme gælder ryttere som Thomas de Gendt, Marc Hirschi og så videre.

Min joker bliver Daryl Impey (Israel). Han er stærk og skarp, men finalen kan hurtigt ende med at blive for svær for ham.

Vinderbud
Alejandro Valverde
Movistar
I både 2015 og 2017 sejrede Alejandro Valverde på den afsluttende etape, og skønt alderen i den grad trykker, så har spanieren i denne uge vist sig at være ganske godt kørende.
Podiebud: Michael Woods, João Almeida
Outsidere: Peter Sagan, Simon Yates, Lennard Kämna
Joker: Daryl Impey
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.