Optakt: 7. etape af Paris-Nice 2021

Kan nogen true Primoz Roglic? Det er svært at se for sig. Især på 7. etapes bjergetape.

Primoz Roglic blev i sidste øjeblik tilføjet til gårsdagens optakt som en joker. Det var heldigt, for sloveneren udnyttede at feltet blev samlet og på de sidste to kilometer var han i fuld kontrol.

Cykelsport - Paris-Nice 2021
7. etape
13. marts - 13:00

I finalen var han bare i en klasse for sig, og dermed har sloveneren nu to triumfer i løbet – og bjergene kommer først nu!

Ruten

Den korte, eksplosive 7. etape afgøres i bjergene. Det er Valdeblore la Colmiane, der med sine 16,3 kilometer og 6,3 % i snit, der udgør finalen på etapen.

Etapen indledes med tre stigninger, der alle er omkring 6 kilometer og stiger omkring 5 % i snit. Det er et perfekt afsæt for et stærkt udbrud. Den sidste topper dog efter 47 kilometer, og herfra er der cirka 50 kilometer til dagens sidste stigning. Det er forholdsvist let at kontrollere.

Den sidste lange stigning er ikke specielt hård med 6,3 % i snit, men længden gør at det alligevel bliver en udfordring.

Løbsprofilen. Foto: paris-nice.fr

Favoritten

Den store favorit er naturligvis Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Han er feltets bedste klatrer og han er i blændende form, hvilket understreges af hans to sejre i løbet.

Den eneste ulempe er… at Primoz Roglic ikke behøver sejren. Han har allerede to sejre og et komfortabelt forspring. Han og Jumbo behøver ikke føre for at holde det samlet. Og konkurrenterne gider vel ikke føre for at servere sejren på et sølvfad for Roglic. Det åbner i den grad dørene op for en udbrudstriumf, skønt det sjældent sker på ugelange etapeløbs konge-etaper.

Alt efter situationen efter Côte de Saint-Antonin er det forholdsvist nemt at kontrollere sagerne, så hvis Roglic ønsker at vinde etapen, forestiller jeg mig at han kan ofre et par folk til det flade stykke og så holde det hele nogenlunde intakt.

Outsiderne

Hvis nogen af klatrerne skal slå Primoz Roglic, så er det givetvis Aleksandr Vlasov (Astana), der så velkørende ud forleden. Russeren er en af de bedste klatrere i løbet, og eftersom han har næsten et minut op til Roglic, kan han godt få lidt snor. Astana-holdet kunne være interesseret i at samle feltet før sidste stigning.

Der er også franske David Gaudu (Groupama-FDJ), der ikke har vist så meget i det her løb, men som ren klatrer er blandt de bedre. Han er tæt på halvandet minut efter Roglic, og derfor kan også han få lidt snor. Af samme årsag skæver jeg også til Guillaume Martin (Cofidis), der på dagen klatrer godt, men som har smidt en del tid.

I det hele taget er der mange interessante franskmænd. Jeg er meget spændt på om Pierre Latour (Total – Direct Energie) kan forløse potentialet hos sit nye hold. Han har set godt kørende ud, men bjergetapen her er den store test.

Det er også en stor test for Jai Hindley (DSM). Måske. For Hindley vil gerne bevise, at Giro d’Italia ikke var et tilfælde. Til gengæld er han mere end to minutter efter Roglic, og foran sig i klassementet har han allrounderen Tiesj Benoot, der har næsten et minuts forspring. Han ender nok som hjælper, men det kunne være spændende at se Hindley få fri snor.

Der er også alle puncheurs-typerne, som indebærer netop Tiesj Benoot og Maximilian Schachmann, ligesom udbrudsryttere som Thomas de Gendt, Alexey Lutsenko og Gregor Mühlberger er værd at holde øje med. Jeg går med franske Aurelien Paret-Peintre som min joker på den her etape. Han er velkørende og har allerede vist meget godt form i år.

Vinderbud
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
Primoz Roglic er bare løbets bedste rytter, når det går opad. I det hele taget er sloveneren meget, meget stærk, og på en kort etape, der er nem at kontrollere, bør han have gode muligheder for at lave et hattrick.
Podiebud: Aleksandr Vlasov, David Gaudu
Outsidere: Guillaume Martin, Pierre Latour, Jai Hindley
Joker: Aurelien Paret-Peintre
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.