Optakt: 7. etape af Tirreno-Adriatico 2021

Endnu en dag, og endnu en dansk etapesejr. Ovenpå Mads Würtz Schmidts flotte sejr på 6. etape venter der rytterne en enkeltstart på løbets syvende og sidste etape.

6. etape endte overraskende med en sejr til udbryderne, hvor danske Mads Würtz var hurtigste mand i den afgørende spurt. På en vinderliste, der prydes af navne som Wout Van Aert, Julian Alaphilippe, Tadej Pogacar og to gange Mathieu van der Poel, er det, sagt på godt og beskedent vestjysk, egentlig fint nok selskab for den 26-årige dansker.

Cykelsport - Tirreno-Adriatico
7. etape
16. marts - 13:20

På løbets sidste etape skal vi finde endnu et navn til den liste, og enkeltstart begynder efterhånden at rime på Filippo Ganna. Hvem der skal udfordrer ham, kigger vi nærmere på senere.

Ruten

Tirreno-Adriaticos afsluttende enkeltstart køres, som vanligt, langs kysten i San Benedetto del Tronto.

Etapen er ti kilometer og pandekageflad. Rytterne kører først fem kilometer den ene vej, for derefter at køre fem kilometer retur. Det skal derfor afgøres på ren power blandt feltets største motorer.

Løbsprofil. Foto: tirrenoadriatico.it

Favoritten

Når der skal køres enkeltstart er Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) altid favoritten. At ruten er flad som en pandekage, er blot ydeligere vand på italienerens mølle.

Ganna har kørt to enkeltstarter i år, og han har vundet begge relativt suverænt, så der er heller ikke en finger at sætte på hans form. Vi tror derfor, at den forsvarende verdensmester gør det til tre på tre på 7. etape af Tirreno-Adriatico.

Outsiderne

Gannas nok største udfordrer er Wout van Aert (Jumbo-Visma). Han har været fuldstændig forrygende hele løbet, og han har mange gange vist prøver på sine enkeltstartskvaliteter. Han vandt eksempelvis sølv ved VM i fjor, kun overgået af føromtalte Ganna.

Nummer to i det samlede klassement har godt nok ´bigger fish to fry´ på lørdag i San Remo, men det bør ikke forhindre Van Aert i at køre all out i 10 kilometer, og sikre sig endnu en placering på podiet.

Rytteren i den azurblå førertrøje, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), viste på 4.- og 5. etape, at han er i helt forrygende form. Kvaliteterne på enkeltstarter er også aldeles store, tydeligst udtalt på 20. etape af Tour de France i sommer. Også i UAE Tour i sidste måned viste han sine kvaliteter. Ved den lejlighed blev han nummer fire, blot 24 sekunder efter Ganna på en flad enkeltstart, ligesom den på 7. etape. Der er spørgsmålstegn et sætte ved slovenerens motivation, da den samlede sejr er i hus, såfremt han holder sig på cyklen, samtidig ville det være en fordel for Pogacar, hvis det var en længere enkeltstart.

Selvom det bliver svært at slå Ganna, tror vi på endnu et dansk topresultat. Denne gang skal det komme fra Kasper Asgreen (Deceuninck – Quickstep). Selvom enkeltstarten er lidt for kort til hans store dieselmotor, har danskeren gode chancer for at køre med blandt de bedste. Han er i fremragende form og valgte bevidst at falde fra med gruppettoen på 6. etape, så benene er hundrede procent klar til enkeltstarten.

Den schweiziske mester, Stefan Küng (Groupama – FDJ), der i danskernes bevidsthed nok er bedst kendt for at sidde sammen med Mads P, da danskeren vandt verdensmesterskabet, er også en fremragende enkeltstartsrytter. Han vandt bronze ved verdensmesterskabet i fjor, og har generelt mange gode enkeltstartsresultater på sit cv, blandt andet en sejr til europamesterskabet i sommer. Han har, indtil sit lidt mystiske angreb på 6. etape, hvor han endte med at hænge til tørre på mellemhånd, sparet sig til netop denne etape, og han har gode chancer for et topresultat.

Küngs holdkammerat på FDJ, Benjamin Thomas, er et relativt nyt navn på enkeltstartsscenen. Han blev nummer seks på samme enkeltstart sidste år, og franskmanden cementerede sin status som enkeltstartsspecialist med en flot andenplads efter Ganna i Etoile de Bessèges. Thomas vil sigte efter en podieplacering og pynte på et resultatsmæssigt tyndt Tirreno for FDJ.

Jokeren

João Almeida (Deceuninck – Quick Step) fik sit store gennembrud i giroen sidste år. Her grundlagde han sin flotte samlede fjerdeplads med tre flotte enkeltstartspræstationer. Specielt på de to korte enkeltstarter var portugiseren fremragende. Motivationen er stor hos den unge Quickstep-rytter. Han er kun 12 sekunder efter Tim Wellens på sjettepladsen i klassementet og 48 sekunder efter Matteo Fabbro på femtepladsen. Almeida vil forsøge at avancere i klassementet, og derfor tror vi på et stort resultat for det 22-årige stortalent.

Vinderbud
Filippo Ganna
INEOS Grenadiers
Når den italienske verdensmester stiller til start på en enkeltstart, føles det som afgjort på forhånd. Ti kilometers power-enkeltstart er heller ikke terrænet, hvor konkurrenterne får skovlen under ham.
Podiebud: Wout Van Aert, Stefan Küng
Outsidere: Tadej Pogacar, Kasper Asgreen, Benjamin Thomas
Joker: João Almeida
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.