Optakt: 7. etape af UAE Tour 2021

Michael Mørkøv sætter en tyk streg under sin status som én af sportens bedste leadout-ryttere. Kan han føre sin sprinter til et hattrick?

Der er få hold, der formår at sætte deres sprinter op så godt som Deceuninck-Quick Step. År efter år formoder de at fintune deres sprintersetup, og skønt sprintertaktikerne ændres og udvikles, så er holdet bare altid skarpt.

Cykelsport - UAE Tour 2021
7. etape
27. februar - 11:00

For et par år siden hev de Michael Mørkøv ind på holdet, og det har de næppe fortrudt siden. Danskeren var ansat som Elia Vivianis leadout-mand, og det er næppe tilfældigt, at italienerens to suverænt bedste sæsoner, var de to år, han kørte sammen med Mørkøv på Deceuninck-Quick Step.

Danskeren har udviklet sig til en eminent leadoutrytter, og han beviste igen sit format på 6. etape af UAE Tour, hvor han leverede Bennett perfekt. Ireren, der også selv besidder store kvaliteter, tog dernæst en suveræn sejr. Bum. Der er lagt op til et hattrick på 7. og sidste etape.

Ruten

Der er lagt op til et hattrick på 7. og sidste etape.

Her venter der nemlig endnu en flad sprinteretape. Finalen er blevet brugt en del gange før i Abu Dhabi Tour, og det bør ende i en planmæssig spurt.

Favoritterne

Hvis det ender i en spurt, er man nødt til at gå med Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step). Sprintere med momentum har bare mere fart i stængerne, og ingen har mere momentum end Bennett i øjeblikket. Samtidigt har han også det bedste hold i løbet, og dermed er der gode chancer for en tredje triumf.

Man skal dog slet ikke afskrive Caleb Ewan. Nok blev det kun til en 10. plads i dag, men han har farten til at udfordre Bennett. Desværre er toget slet ikke så godt, som jeg ellers havde håbet – belgierne har en del at skulle arbejde med forud for årets Tour de France. Ewan er dog ikke uvant med at skulle klare ærterne lidt på egen hånd, husk blot tilbage på hans famøse zigzag-sejr i sidste års Tour.

Ja, og så er der Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe). Jeg har nævnt ham nogle gange, og han mangler noget i forhold til 2019. I de seneste par spurter har det dog stået klart, at han snarere har manglet leadoutet end farten. Tyskeren er hurtig og kan pumpe watt ud, men Bora leverer ham ikke optimalt. Derfor må man ikke afskrive ham, for lige pludselig fyrer han kanonen afsted.

Jeg har været imponeret af Elia Viviani (Cofidis). Jeg troede ikke meget på ham efter sidste sæson, og nok særligt slet ikke efter hjerteoperationen lidt tidligere i år(!). Det er imponerende, at han er tilbage på så højt niveau allerede. Podieplaceringen på 6. etape i et WorldTour-løb er hans bedste resultat siden skiftet til Cofidis. Det er vildt, men vidner også om at det går i den rigtige retning for italieneren.

David Dekker (Jumbo-Visma) har været løbets overraskelse. Nok er han talentfuld, nok vidste vi at han var hurtig – men det er alligevel imponerende, at han er gået så uimponeret til sagen her i UAE Tour. Mange unge ryttere skal først vænne sig til fartforskellen, men Dekker klarer det pænt. Han mangler dog lidt i forhold til de bedste, men umiddelbart har Jumbo-Visma en ny guldfugl på hånden.

Der er et felt herefter med Fernando Gaviria, Phil Bauhaus og Giacomo Nizzolo. Jeg går med sidstnævnte, der trods lidt svage placeringer viser fremgang. Det gør Gaviria også, men jeg stoler ikke på ham endnu, og skønt Bauhaus tit dukker op på sidste etape af et etapeløb, så er det umiddelbart Nizzolo, der er mit valg fra denne gruppe.

Blandt jokerne spejder jeg denne gang langt efter en joker. Trek-Segafredo mistede Matteo Moschetti, og dermed kan de køre spurten for Emils Liepins, der fartmæssigt dog ikke imponerer, og han får nok svært ved at bryde ind i top6. Jeg kiggede også lidt på Alberto Dainese (DSM). Italieneren er dog begrænset i og med at holdet satser på Cees Bol, men i et løb, hvor det slet ikke har fungeret for Bol, kunne det være oplagt at satse på deres unge italiener på den sidste etape. Gør de det? Det ved jeg desværre ikke noget om.

Vinderbud
Sam Bennett
Deceuninck-Quick Step
Med Michael Mørkøv foran sig, bliver det ufatteligt svært at slå Sam Bennett. Opgaven bliver naturligvis ikke mindre af at Bennett ligner feltets hurtigste rytter, og dermed er der gode chancer for at ireren tager sig et hattrick på 7. etape af UAE Tour.
Podiebud: Caleb Ewan, Pascal Ackermann
Outsidere: Elia Viviani, David Dekker, Giacomo Nizzolo
Joker: Emils Liepins
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.