Optakt: 8. etape af Criterium du Dauphine 2021

Criterium du Dauphine skal afgøres, og det går med garanti ikke stille for sig, når 8. og sidste etape skal køres denne søndag.

Det var Richie Porte, der kørte sig i løbets førertrøje på 7. etape af Criterium du Dauphine. Efter en storstilet Movistar-taktik, var det australieren der til sidst kunne trække fra colombianske Miguel Angel Lopez, og dermed endte Ineos som den store vinder, skønt de var lidt på baghælene hele vejen igennem.

Cykelsport - Criterium du Dauphine 2021
8. etape
6. juni - 10:00

Richie Porte har et pænt forspring ned til de øvrige konkurrenter, men som ofte før kan alt ændres på sidste etape af Criterium du Dauphine.

Ruten

Sidste etape af Criterium du Dauphine går over en række stigninger. Etapen er i sig selv blot 147 kilometer, og dagens nøglepounkt er Col de Joux Plane, der med 11,6 kilometer og 8,5 % i snit er den hårdeste stigning. Den topper med 17 kilometer til mål, og herfra venter en nedkørsel før en kort bakke op mod Les Gets slutter dagen.

Det er sådan en etape, hvor ren styrke betyder en del, men hvor taktik, snilde og form så sandelig også er afgørende.

Favoritterne

Det er en svær etape, den her. Det er en åben etape, hvor taktik kommer til at fylde en hel del, og et stærkt hold som Movistar bør forsøge at spille ud på enten Col des Aravis eller Col de la Colombiere. Naturligvis ikke med deres kaptajn, Miguel Angel Lopez, men de skal sætte noget i scene her.

Min favorit bliver Miguel Angel Lopez (Movistar). Colombianeren viste sig som én af de stærkeste på 7. etape, og hvis Movistar får held med at spille ud tidligt, så presser de i den grad Ineos, der mangler den sidste styrke. Miguel Angel Lopez er glimrende op ad bjerge, og han vil nyde Col de Joux Plane, ligesom han også er solid nedad.

Mit andet bud på en favorit bliver Sepp Kuss (Jumbo-Visma). Amerikaneren er en arbejdshest, der ikke vinder ofte, og der tegner sig et billede af at han simpelthen mangler et killer instinct. Ikke desto mindre har han kompetencerne til at vinde, og da han samtidigt er lidt efter i klassementet, kan han godt få lidt snor til at stikke af.

Udfordrerne

Når jeg tænker på, at Movistar bør spille ud, er det primært Enric Mas (Movistar), jeg tænker på. Han er nummer 14 i klassementet, 1:28 efter Porte, så han er ikke umiddelbart den største konkurrent for Porte – men hvis han spiller ud på Col des Aravis allerede, hvad så? Det må da presse Ineos-holdet, især hvis Lopez sidder på bagsmækken frem til Col de Joux Plane.

Man må dog ikke glemme, at Richie Porte (Ineos) var den stærkeste klassementsrytter på 7. etape. Når jeg holder han lidt nede af listen på 8. etape, så skyldes det at etapen slutter af med en nedkørsel inden den lille bakke op til Les Gets, og det er ikke hans favoritdisciplin. Her kan han afgjort presses. Men omvendt kan man sige, at hvis han har sat dem alle op ad Col de Joux Plane, så har han lidt at give af på nedkørslen.

Holdkammeraten Geraint Thomas er noget bedre på en nedkørsel. Det er sandt, at hans form ikke sidder lige i skabet, men akkurat som Enric Mas kan bruges taktisk, kan Thomas det også – og så har han en fornuftig afslutning, hvis det skulle blive aktuelt.

Hvad skete der lige for Mark Padun? Bahrain-rytteren vandt 7. etape. Det er i sig selv ikke overraskende, for Padun var en dygtig klatrer på U23-scenen, men det var måden, han sejrede på: Han kørte dem alle ud af hjulet. I en direkte dyst mellem klassementsrytterne. Han var i en klasse for sig. Var det fødslen af en ny superklatrer eller var der bare tale om en dag, hvor alt fungerede helt optimalt? Jeg hælder til det sidste. Men hvis han har ramt sit livs form, så skal det da udnyttes på 8. etape.

Min joker bliver Aurelien Paret-Peintre (Ag2r), der klatrede fint med på 7. etape. Han er ikke en rytter, der vinder i en direkte duel mod de bedste, men han er en solid allrounder, der sagtens kan opnå et pænt resultat i et taktisk spil.

Vinderbud
Miguel Angel Lopez
Movistar
Miguel Angel Lopez og Movistar skal i offensiven på 8. etape. Jeg forventer at se et stortstilet Movistar-udspil, og så er spørgsmålet om Miguel Angel Lopez kan afslutte det. Mit romantiske bud siger, at han kan afslutte sagerne.
Podiebud: Sepp Kuss, Enric Mas
Outsidere: Richie Porte, Geraint Thomas, Mark Padun
Joker: Aurelien Paret-Peintre
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.