Optakt: 8. etape af Giro d’Italia 2021

Efter nok en sprinterdag venter stigningerne i Appenninerne. Første slag venter på 8. etape, hvor der er stigninger nok - de bare ikke specielt hårde.

På 8. etape begiver rytterne sig ud i Appenninerne. Det lumske område med masser af stigninger, der i sig selv ikke er hårde, men som til sidst bliver meget drænende, fordi terrænet går op og ned hele dagen.

Cykelsport - Giro d'Italia
8. etape
15. maj - 12:10

Sådan er tilfældet nærmest også på 8. etape, hvor dagen går over en lang stigning – Bocca della Selva – og slutter på den korte Guardia Sanframondi. Det er ikke den hårdeste dag i løbet, men den kan alligevel noget.

Ruten

Vurdering: ***

På 8. etape venter en udfordrende etape med en række stigninger. Midtvejs på etapen begynder Bocca della Selva-stigningen, der er lang (18,9 kilometer), men ikke specielt hård med 4,6 % i snit. Det hele kommer således til at handle om finalen i Guardia Sanframondi.

Guardia Sanframondi er ikke en hård bakke, men den indledes med en hård passage i bunden, hvilket kan betyde at nogle ryttere kan skabe en tidsforskel. Igen er det dog en stigning, der kun kalder på sekunder frem for minutter.

De sidste tre kilometer af etapen er hårde. Først kommer der et stykke på 2,5 kilometer, der stiger med 7,6 % i snit, inden den flader en anelse ud til sidst med 4,4 %. Det er stigningsprocenter, der er fine nok til at kunne lave lidt ballade, men det fører næppe til kæmpe forskydninger i klassementet.

Foto: RCS Sport

Udfordrerne

På nogle af de øvrige etaper, har jeg vævet lidt mellem udbrud og favoritkamp. Denne gang er jeg overbevist om at et udbrud holder hele vejen til stregen, så hvem skal man kigge efter? Det er tosset at tale om en egentligt favorit, derfor kalder jeg dem udfordrere fra starten af. Jeg har dog stadig et vinderbud – som altid.

En udbrudsetape, der slutter med en punchy-finale i Giro d’Italia? Jep, det rimer på Diego Ulissi (UAE) og UAE-rytteren er således også min favorit. Han har udtalt til italienske medier forud for 7. etape at formen ikke helt er på toppen endnu, men mindre kan sagtens gøre det – han er jo ikke decideret formsvag. Han er dygtig på bakker og har en stærk spurt, så rammer han udbruddet, bliver han rytteren, der skal besejres.

Jeg skæver dog også lidt til EF-holdet. Umiddelbart er de 100 % dedikeret til Hugh Carthy, men hvis nogle af deres øvrige ryttere skal opnå succes, så er det her en god etape. Det er oplagt at kigge på Alberto Bettiol, der virker meget formstærk, men jeg tror egentligt, at deres bedste bud er Ruben Guerreiro, som ligeledes virker formstærk. Det her er en rigtig god etape for ham.

Etapen er også fremragende for Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe), der kommer med fremragende form fra Tour of the Alps. Han styrtede forleden, men burde være ved godt mod. Uden styrtet havde jeg hevet ham op som min forhåndsfavorit, men det dæmper lidt hans vinderchancer.

Outsiderne

Der er mange om buddet. Matej Mohoric (Bahrain) virker voldsomt formstærk, og den her etape passer ham ganske glimrende. Den passer også godt til Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), men jeg er mere usikker på formen hos italieneren.

Der er også klassiske bud som Luis Leon Sanchez (Astana), Giovanni Visconti (Bardiani) og Alessandro de Marchi (Israel). Jeg kan kun forestille mig at alle tre vil prøve.

Min joker bliver Peter Sagan (Bora-hansgrohe). Han skal ud og vinde point til trøjen, og i gamle dage ville en etape som den her ikke være for meget. Det er den måske anno 2021, men jeg forsøger alligevel med Sagan som jokeren.

Vinderbud
Diego Ulissi
UAE Team Emirates
Diego Ulissi er som regel på et højere niveau, når han kører inden for de italienske landgrænser, og 8. etape passer ham helt perfekt. Han udtalte godt nok, at formen ikke var 100 % endnu, men mindre kan gøre det, og med en stærk spurt, særligt i en puncheur-finale, bør han være favoritten.
Podiebud: Ruben Guerreiro, Felix Grossschartner
Outsidere: Alberto Bettiol, Matej Mohoric, Gianluca Brambilla
Joker: Peter Sagan
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.