Optakt: Den hvide trøje i Tour de France 2021

De bedste unge ryttere i Tour de France dyster om den hvide ungdomstrøje. Men trøjen synes næsten afgjort på forhånd.

Der var engang, hvor den hvide ungdomstrøje var et varsel om fremtiden. Hvor man kunne få et lille glimt på fremtidens klassementsryttere, mens de ældre ryttere kæmpede om den gule trøje.

Sådan er det ikke længere.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

De unge ryttere styrer cykelsporten i øjeblikket. De seneste to vindere af den hvide ungdomstrøje har også vundet løbet – først Egan Bernal, siden Tadej Pogacar. Og Pogacar? Ja, han er blot 22 år og den klare favorit til at vinde trøjen igen i år.

Storfavoritten: Tadej Pogacar, UAE

Den hvide ungdomstrøje er nok den trøje, der på forhånd er mindst tvivl om. Dermed ikke sagt at Tadej Pogacar vinder med 100 % sandsynlighed. Alt kan ske. Men kan Pogacar undgå uheld og styrt undervejs i årets Tour de France, ja, så bør han vinde den her trøje med al sandsynlighed.

Styrt og uheld er bare en del af sporten.

Baseret på de seneste par sæsoner samt den igangværende sæson, ja, så er det svært at se ham blive besejret af konkurrenterne i dette felt. Den eneste anden ungdomsrytter, der ville kunne slå ham i øjeblikket er vel Egan Bernal – og selv det ville nok være tvivlsomt.

Så Pogacar ER den helt store favorit til at trille over stregen i Paris iført den hvide ungdomstrøje – altså medmindre han tager den gule førertrøje.

Udfordreren: David Gaudu, Groupama-FDJ

Det føles som om at David Gaudu har kørt med i mange år, men han bliver først 25 senere på året, og er dermed stadig med i ungdomskonkurrencen. Franskmanden skal til at køre sin femte Grand Tour, og han er stille og roligt blevet bedre og bedre igennem sin karriere.

I 2020 fik han sit hidtil bedste resultat, da han blev nummer 8 i Vuelta a España og undervejs vandt to etapesejre. Kan han gøre det samme i årets Tour de France, så vil det være en forrygende succes for franskmanden.

Men det vil næppe være nok til at vinde ungdomstrøjen. Tadej Pogacar kommer til at køre om sejren, såfremt han kan undgå uheld. Til gengæld virker Gaudu til at være den næstbedste.

De øvrige kandidater

Efter Pogacar og Gaudu er det noget mere åbent. Det største navn er givetvis Sergio Higuita (EF), og det bliver også ham, jeg går med, men han har ikke imponeret meget i år. I det hele taget har han haft svært ved at følge op på 2019-sæsonen, hvor han stormede ind på scenen. Han skal genfinde det niveau, hvis han vil frem i klassementet. Det er end ikke sikkert, han kører klassement.

Det gør Lucas Hamilton (BikeExchange) heller ikke. Australieren er givetvis bundet til andre opgaver, men han har i perioder set flot kørende ud i år. Senest i Schweiz Rundt, hvor han dog måtte udgå. Hamilton har banket på i nogle år, men med fjerdepladsen i årets Paris-Nice har han i den grad understreget, at han er på rette vej.

Franske Aurelien Paret-Peintre (Ag2r) har også vist fine tendenser i år, men til gengæld har han ikke for alvor niveauet til at true konkurrenterne. Hans chance for en høj placering i ungdomskonkurrencen er, at han er ganske glad for udbrud, og han kunne nemt være et bud på en rytter, der hyppigt ender i de afgørende udbrud.

Der er også amerikanske Brandon McNulty (UAE), der bliver bedre og bedre. Han kørte flot i størstedelen af Giro d’Italia i 2020, og i år har han løftet niveauet yderligere. Undervejs var han i førertrøjen i Baskerlandet Rundt indtil Jumbo-Visma fik skovlen under ham. Han kommer til at skulle slide for Pogacar, og dermed er trøjen ikke et realistisk tema.

Jokeren bliver allround-talentet Valentin Madouas (Groupama-FDJ), der kan alt – men ikke excellerer i noget. Han kommer ikke til at køre efter ungdomstrøjen, og han burde da heller ikke køre efter den, men snarere gå efter at ramme nogle af de mange udbrud, der holder hjem.

Vinderbud
Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
Hvis man vinder Tour de France, vinder man også ungdomstrøjen, såfremt man er ung nok - og det er Tadej Pogacar. Han er ungdomskonkurrencens helt store favorit, og kan han undgå uheld, bør han vinde trøjen for andet år i streg - uagtet om han vinder løbet eller ej.
Podiebud: David Gaudu, Sergio Higuita
Outsidere: Lucas Hamilton, Aurelien Paret-Peintre, Brandon McNulty
Joker: Valentin Madouas
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.