Optakt til VM i cykelcross: Et kig på ruten i Oostende

VM i cykelcross afholdes i år i belgiske Oostende. Det er en atypisk rute, der venter rytterne, og derfor zoomer vi ind på rundstrækningen i denne ekstra-optakt.

I weekenden køres der VM i cykelcross i belgiske Oostende. Oostende er ikke en typisk cykelcross-destination. Tilbage i 2017 afholdte de dog de nationale mesterskaber i cykelcross, og nu er det så tid til at stå for VM.

Ruten i Oostende er 2.900 meter lang. Ifølge arrangørerne består ruten af tre dele, som også er illustreret herunder:

VM-ruten i Oostende 2021

Den ene del er den gigantiske bro, der er 135 meter lang. Den har en stigningsprocent på 21 % på hvert op- og nedløb. Broen forbinder de to andre dele af ruten. Umiddelbart efter broen kører de direkte ned til vandkanten.

Høj- og lavvande spiller en stor faktor. Rytterne søger ned til der, hvor sandet er hårdest. Hvis der er lavvande – og vandet holder sig i ro undervejs – kan rytterne køre i hinandens spor. Men hvis der opstår højvande undervejs i ét af løbene, ja, så trækker rytterne længere ind på stranden, hvor sandet er løsere – og hvor der ikke er spor at køre i.

Efter sandstykket kører de ind på den hestevæddeløbsbanen, der er ret teknisk. Her er underlaget græs. Græs udgør 1.326 meter af ruten, mens sandet står for 565 meter.

Man kan også se dele af ruten herunder, hvor Erwin Vervecken kører rundt.

Oostende dannede også rammen om de belgiske mesterskaber tilbage i starten af 2017. På YouTube kan man gense løbet fra dengang, der (naturligvis, fristes man til at sige) endte med en Wout van Aert-triumf:

En anderledes rute, men måske meget passende på en speciel 2020-21-sæson. I løbet af torsdagen kommer vores to optakter til løbet.

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.