Optakt: Tour de Suisse – 2. etape

De to hjemmebanefavoritter levede op til forventninger på løbets indledende enkelstart. Stefan Küng og Stefan Bissegger var ganske enkelt et niveau over resten af feltet på trods af våde veje da de satte deres tider. I sidste ende løb Stefan Küng med sejren og kan iføre sig løbets første førertrøje.

Den indledende enkelstart i årets Tour de Suisse bød på dobbelt schweizisk hjemmebanetriumf. De to lokale helte, Stefan Küng og Stefan Bissegger, viste sig ganske suveræne selvom de begge kørte på våde veje. Vejene tørrede op sidst på etapen, hvilket betød, at Matteo Cattaneo og Tom Scully begge kunne køre flotte resultater hjem.

Derudover var der plusser i bogen til forhåndsfavoritten Richard Carapaz. Team INEOS rytteren var flyvende, og han ikke bare begrænsede sit tidstab til en del af de øvrige konkurrenter i klassementet, han tog sågar tid på en håndfuld af dem. Kun en stærkt kørende Julian Alaphilippe, Maximillian Schachmann og hans egen holdkammerat Rohan Dennis, formåede at sætte lidt i banken til ecuadorianeren.

Set med danske briller var det en blandet dag. Søren Kragh viste god form i kampen mod uret, og endte på en niendeplads. Et resultat der uden tvivl havde været bedre, havde alle kørt under samme forhold. Jakob Fuglsang var desværre ikke godt kørende, og blev undervejs tilmed bremset af en bil der havde forvildet sig ind på ruten. Det resulterede i et tidstab større end man kunne have håbet på.

Cykelsport - WorldTour
Tour de Suisse - 2. etape
7. juni - 12:00

Neuhausen am Rheinfall – Lachen – 178 kilometer

Løbets anden etape er en klassisk Schweiz Rundt etape. Det går mere eller mindre op og ned hele dagen, og rytterne skal undervejs kæmpe sig over tre kategori 2 stigninger. Først venter Ghöch (8 km. – 4,4%), inden rytterne efter en nedkørsel tager direkte fat på Oberricken (7,8 km. – 5,1%). Kort før mål skal Steineggstrasse (2,4 km. – 8,2%) stå for den endelige udskilning, inden de 8 kilometers nedkørsel og fladebane kørsel vil agere den endelige finale.

Favoritter

En klassikerlignende etape der både kan vindes fra et udbrud eller et veltimet angreb på den afsluttende stigning i finalen. Jeg hælder mest til sidste mulighed. Den første del er til at kontrollere, og jeg tror Groupama-FDJ vil gøre sit for at holde på førertrøjen.

Derfor kigger jeg primært mod Julian Alaphilippe (Quick Step). Den franske verdensmester var flyvende på dagens enkeltstart, og kan både vinde etapen med et angreb på den afsluttende stigning eller i en spurt i en mindre gruppe.

Michael Matthews (BikeExchange) kan dog meget vel snyde Quick Step for en sejr. Hans enkeltstart i dag lod meget tilbage at ønske, men han er som skræddersyet til morgendagens etape.

En anden der selvfølgelig skal nævnes, er Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Hollænderen kørte en ganske fin enkelstart, og virker på trods af en løbspause fra landevejen, i fin forfatning. Han kan om nogen matche Alaphilippe i dette terræn.

Outsiderne

Det kan også meget vel ende med endnu en hjemmesejr. Marc Hirschi (UAE-Emirates) jagter stadig sin første sejr for UAE-Emirates, og det kunne han passende taget her. Også Michael Woods (Israel Start-Up Nation) er værd at holde øje med i finalen. Han bør kunne følge de bedste på den afsluttende stigning, om end det kan være svært at se ham vinde en decimeret spurt. Benoit Cosnefroy (AG2R) er en anden franskmand der har alle de rette karakteristika for at gøre det godt i morgen. Til sidst vil jeg nævne Maximillian Schachmann (Bora). Han viste i dag formen er som den skal være, og han har uden tvivl evnerne til at vinde en etape som i morgen.

Jeg kipper lidt med Dannebrog og nævner Andreas Kron (Lotto Soudal) som min joker. Det er usikkert hvor han står formmæssigt, men vi har allerede set i år, at han har niveauet til at vinde på World Touren, og han kan måske liste sig væk tidligt på etapen eller i finalen.

Vinderbud
Julian Alaphilippe
Deceuninck - Quick Step
Den er tæt mellem Michael Matthews, van der Poel og Alaphilippe, men dagens præstation er tungen på vægtskålen. Alaphilippe ligner en mand i form og kan vinde etapen på flere forskellige måder.
Podiebud: Michael Matthews, Mathieu van der Poel
Outsidere: Marc Hirschi, Michael Woods, Benoit Cosnefroy,
Joker: Andreas Kron
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.