Optakt: Tour de Suisse – 3. etape

En våd dag i Schweiz, endte med sejr til Mathieu van der Poel. Den hollandske stjerne sejrede efter en eksplosiv finale, hvor han snød konkurrenter med et veltimet angreb på den afsluttende nedkørsel.

Anden etape af Schweiz Rundt forløb mere eller mindre som forventet. Et udbrud der var relativt nemt at kontrollere fik lov at køre, før favoritterne gik frem på den afgørende stigning for at afgøre tingene mellem sig. Julian Alaphilippe og Maximillian Schachmann virkede som de stærkeste på den afsluttende mur, men formåede aldrig at lave den endelig udskilning, hvilket resulterede i, at en god håndfuld af favoritterne nåede toppen sammen.

På den efterfølgende nedkørsel timede Mathieu van der Poel sit angreb perfekt, og mens der gik lidt taktik i den bag ham slog han et hul som kun Maximillan Schachmann formåede at lukke. Spændende blev den afgørende spurt aldrig. Mathieu van der Poel var ganske suveræn og henviste let Schachmann til andenpladsen. En håndfuld sekunder senere kom næste gruppe med blandt andre Alaphillippe, Fuglsang, Carapaz og Woods ind, inden en stærkt kørende Andreas Kron sneg sig ind på en tiendeplads.

Stefan Küng tabte 22 sekunder, og tabte førertrøjen til Alaphilippe. De to ryttere er i samme tid, men franskmanden fører på hundrededele af sekunder. Schachmann avancerede til en samlet tredjeplads, men Kron med sin flotte kørsel nu ligger nummer ti i klassementet.

Cykelsport - WorldTour
Tour de Suisse - 2. etape
8. juni - 12:00

Lachen – Pfaffnau: 182 kilometer

Endnu en etape der skriger Schweiz Rundt. Etapen byder kun på to kategoriseret stigninger på den sidste del af etapen, men igen går det op og ned hele dagen, og samlet byder etapen på 2500 højdemeter. Etapen er dog det nærmeste vi kommer en sprinteretape i årets løb, og måske BikeExchange gerne vil holde det samlet for Matthews.

I sidste ende tror jeg i hvet fald favoritterne ender med at køre om det. Et udbrud vil få det svært. Igen i morgen skulle der vente rytterne en våd dag.

Favoritter

Med præstationen i dag, kørte Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) sig direkte ind som morgendagens største favorit. Han kæmpede lidt med det på dagens afsluttende stigning, men alligevel var han stærkt nok i sidste ende. Morgendagens finale bør passe ham perfekt.

Michael Matthews (BikeExchange) har ikke set godt ud på de første etaper. Han skuffede på enkeltstarten og led i finalen i dag. Morgendagens etape er dog en som bør passe ham fortrinligt, og hvis BikeExchange beslutter sig for at holde det samlet, bør chancen for at se ham spurte sig til sejr, være til stede.

Julian Alaphilippe (Quick Step) var sammen med Schachmann stærkeste mand på anden etape, og bliver tredje etape kørt hårdt, kan han meget vel ende med en sejr. Han vil dog være markeret af hans konkurrenter, og kan derfor igen ende som en taber i et taktisk spil.

Outsiderne

Marc Hirshi (UAE-Emirates) var også en der sled lidt med det i dag. Alligevel endte han på en femteplads, og den har han gode muligheder for at veksle til en sejr i morgen. Det var opløftende at se Ivan Garcia Cortina (Movistar) i dag. Spanieren var fantastisk kørende, og kan vinde både i en decimeret spurt, eller forsøge at liste sig afsted i finalen. Christophe Laporte (Cofidis)virker ikke som en mand i super form, men vi ved han normalt har niveau til at sidde med i finalen på denne type etape. Maximillian Schachmann (Bora) skal heller ikke undervurderes. Han vinder ikke en spurt, men køres finalen hårdt og har han samme ben som i dag, kan han godt lave rav i den.

Er det uopfindsomt at nævne Andreas Kron (Lotto Soudal) som jokeren igen? Måske – men han levede i den grad op til det i dag, og tredje etape bør ligge lige så godt til den unge dansker.

Vinderbud
Mathieu van der Poel
Alpecin-Fenix
Det hollandske fænomen vinder for anden dag i træk. Førertrøjen er indenfor rækkevidde, og mon ikke han ville nyde at stjæle den fra Alaphilippe.
Podiebud: Michael Matthews, Julian Alaphilippe
Outsidere: Marc Hirschi, Ivan Garcia Cortina, Christophe Laporte, Maximillian Schachmann,
Joker: Andreas Kron
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.