Optakt: Tour de Suisse – 5. etape

Efter at være blevet henvist til andenpladsen på den indledende enkeltstart, fik Stefan Bissegger oprejsning med udbrudssejren på 4. etape. Hjemmebanefavoritten henvist i en regnfuld spurt Benjamin Thomas og Joey Rosskopf til de sekundære placeringer.

Noget overraskende blev dagens etape afgjort fra et firemandsudbrud. Alpecin-Fenix udviste aldrig den store interesse i at køre udbruddet ind, og dermed skulle de fire lykkeriddere i silende regn, afgøre tingene mellem sig. I spurten viste hjemmebanefavoritten Steffen Bissegger sig som den stærkeste, og den unge EF-Education rytter tog dermed revanche for andenpladsen på 1. etape. Fem minutter efter vinderen kom feltet i mål. Edward Theuns vandt feltes spurt, mens Mathieu van der Poel fortsat fører løbet.

Cykelsport - WorldTour
Tour de Suisse - 5 .etape
10. juni - 12:00

Gstaad – Leukerbad – 176 kilometer

Femte etape byder på løbets første rigtige bjergetape med afgørelse på toppen af en stigning. Rytter starter dagen med at forcere løbets første kategori 1 stigning Col du Pillon (6,9 km. – 5,3%), inden et langt flad stykke skal bringe dem hen til finalen. Her venter Varenstrasse (3,2 km. – 4,4%) og Erschmatt (8 km. – 8,8%) inden de sidste 10 kilometer op mod målbyen Leukerbad skal forceres.

Det ligner en dag for klassementsfavoritterne, hvor både etapesejren og førertrøjen vil være i spil. Det bliver spændende at se hvilket hold der vil tage kontrollen, men sådan som Richard Carapaz har været kørende, peger pilen mod Team INEOS.

Favoritter

Jeg tror Julian Alaphilippe (Quick Step) kan meget vel ende med at få både i pose og i sæk i morgen. Han er tydeligvis i god form, og blandt feltets stærkeste. Stigningerne bør passe ham ganske fortræffeligt og hans punch bør kunne sikre ham sejren i finalen.

Team INEOS vil sikkert prøve at sætte et hårdt tempo på de afgørende stigninger og se om Richard Carapaz ikke kan sikre holdet deres første etapesejr og tage tid på de øvrige konkurrenter i klassementets. Ecuadorianeren har set stærk ud på de første etaper, og kan meget vel vise sig som stærkeste mand i morgen.

Michael Woods (Israel Start-Up Nation) er også en rytter der vil jagte succes i morgen. Etapen ligger godt til canadieren, og han kan både vinde etapen i en decimeret spurt, samtidig med han med sit tidstab måske også kan få lidt frihed skulle han forsøge et angreb i finalen.

Outsiderne

Det er nok ingen overraskelse, at jeg har høje tanker om Maximillian Schachmann (Bora). Tyskeren har været stærkt kørende, og stigningerne i morgen, er absolut inden for hans rækkevidde. Selvom han ikke er feltets hurtigste mand, skal han ikke undervurderes i en finale som den i morgen.

Det var glædeligt at se Wout Poels (Bahrain) på 2. etape. Han virkede som en af de stærste, og kan han finde samme ben frem i morgen, har han absolut en god chance for en etapesejr.

Det skal blive spændende at følge Jakob Fuglsang (Astana) på morgendagens etape. Ifølge ham selv jagter han etapesejren, og i så fald bør i morgen være en god dag for ham. Det er lidt svært at vurdere hans niveau, men mon ikke den altid stabile Fuglsang sidder med i finalen.

Esteban Chaves (BikeExchange) skuffede noget på den indledende enkeltstart, men har hidtil i sæsonen ellers været godt kørende. Colombianeren har gode muligheder for at vise sig niveau i morgen.

Min joker bliver en anden rytter fra BikeExchange, nemlig Lucas Hamilton (BikeExchange). Den 25-årige australier har været godt kørende på de første par etaper, og er han ikke for låst som hjælper til Chaves, kan måske snyde de helt store favoritter.

Vinderbud
Julian Alaphilippe
Deceuninck - Quick Step
Jeg tror på fransk etapesejr. Alaphilippe sikrer sig etapesejren, og skifter regnbuestriperne ud med den gule førertrøje.
Podiebud: RIchard Carapaz, Michael Woods
Outsidere: Maximillian Schachmann, Wout Poels, Jakob Fuglsang, Esteban Chaves
Joker: Lucas Hamilton
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.