Optakt: Tour de Suisse – 6. etape

Richard Carapaz viste sig stærkeste da ecuadorianeren snød Jakob Fuglsand for etapesejren, og samtidig nuppede løbets førertrøje. Løbets øvrige klassements favoritter kom i mål 39 sekunder efter vinderen.

Første rigtigt bjergetape i årets Schweiz Rundt bød på rigeligt med underholdninger. Løbet åbnede for alvor op da favoritgruppen var ved at nå toppen på dagens næstsidste stigning. Esteban Chaves angreb først og fik sig et hul, inden Jakob Fuglsang trådte an og gik på jagt efter den lille colombianer.

Da de ramte den afgørende stigning fik Fuglsang smidt sin følgesvend og fortsatte alene mod mål i Leukerbad. I favoritgruppen bagved var der længe stilstand, men med fire kilometer igen, angreb Richard Carapaz uimodståeligt de øvrige konkurrenter og lukkede relativt hurtigt hullet op til Fuglsang.

Hurtigt stod det klart at etapesejren skulle afgøres mellem de to. Fuglsang forsøgte sig med en lang spurt, men INEOS-rytteren var ganske enkelt for stærk, og passerede kort før mål den danske stjerne.

39 sekunder senere kom de resterende favoritter ind. Woods spurtede sig til en tredjeplads foran Hamilton og Uran. Med dagens sejr overtager Richard Carapaz samtidig førertrøjen, 26 sekunder foran Jakob Fuglsang der nu ligger nummer to.

Cykelsport - WorldTour
Tour de Suisse - 6 .etape
11. juni - 12:00

Andermatt – Disentis Sedrun – 136 kilometer

Man skal være klar fra til når startskuddet lyder til morgendagens sjette etape. Opstigningen mod San Gottardo (9,0 km. – 7,1%) starter mere eller mindre fra kilometer nul, før en meget lang nedkørsel venter. Efter et meget kort dalstykke, starter opstigningen mod Lukmanierpass (18,5 km. – 5,5%). En stigning der måske ikke ser ud af meget hvad angår procenterne, men længden kan sætte sine spor. Efter en nedkørsel skal vinderen findes efter 7,1 kilometers letstigende vej op mod Disents Sedrun.

Det ligner endnu en dag for favoritterne, men kan en stærkt udbrud med ryttere der alle har tabt rigeligt med tid i klassementet komme afsted på etapens første stigning, kan det godt ende med en udbrudssejr.

Favoritter

Jeg går endnu engang med Julian Alaphilippe (Quick Step). Godt nok så vi i dag han stadig mangler lidt, men overlever han den lange kategori 1 stigning op mod Lukmanierpass, bør den let stigende afslutning mod mål, ligge godt til verdensmesteren.

Præcis som Alaphilippe, manglede Michael Woods (Israel Start-Up Nation) lige det sidste på dagens etape. Men generelt ser formen fin ud, og den blødere finalen i morgen, bør passe canadieren godt.

Richard Carapaz (Team INEOS) var klart stærkest i dag, og kan selvfølgelig også ende med sejren i morgen. Løbets førende rytter kan både vinder fra et sent fremstød og hans fart i en spurt skal heller ikke undervurderes.

Outsiderne

Maximillian Schachmann (Bora) forsøgte kortvarigt at følge Carapaz på dagens etape, men måtte hurtigt give fortabt. Dog klarede han stigningerne flot, og det bør også være tilfældet i morgen. Skal der spurtes om sejren i en gruppe af favoritter, kan tyskeren sagtens ende med sejren.

BikeExchange duoen, Esteban Chaves og Lucas Hamilton, er også værd at holde øje med i morgen. De er begge utroligt velkørende, og er måske de to ryttere fra en favoritgruppe der kan få lov at stikke afsted i en finale.

Jeg vil også nævne Rigoberto Uran (EF Education). Han har på trods af alle de besværligheder han har været igennem her i foråret, været overraskende godt kørende. Han har tidligere vundet etaper fra mindre grupper, og måske han kan gentage det i morgen.

Jakob Fuglsang (Astana) vil formentligt sidde med favoritterne i morgen, men jeg har svært ved at se scenarier, hvor han vinder etapen.

Som nævnt kunne et udbrud meget vel holde hjem. Her vil jeg kigge mod ryttere som alle har tabt godt med tid. Pierre Latour (Total Direct Energie), Marc Soler (Movistar), Rui Costa (UAE Emirates), Gino Mäder (Bahrain), David de la Cruz (UAE Emirates) og Antwan Tolhoek (Jumbo-Visma) er alle ryttere jeg vil kigge efter forsøge at komme afsted på den indledende stigning. Derudover tabte Wout Poels (Bahrain) også en del tid i morgen, og vil måske også have frihed til at søge et udbrud.

Min joker bliver derfor også en udbrudskanditat. Thymen Arensman (Team DSM) er altid sjov at følge i et udbrud, og han bør have frie tøjler til at forsøge sig.

Vinderbud
Julian Alaphilippe
Deceuninck - Quick Step
Finalen passer den franske verdensmester godt. Bliver finalen afgjort afgjort i en gruppe bestående af favoritterne, tror jeg han ender med sejren.
Podiebud: Michael Woods, Richard Carapaz
Outsidere: Maximillian Schachmann, Esteban Chaves, Lucas Hamilton, Rigoberto Uran
Joker: Thymen Arensman
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.