Optakt: Tour de Suisse – 7. etape

Andreas Kron sikrede sig karrierens foreløbige største triumf på sjette etape af Tour de Suisse. Rui Costa passerede stregen først, men blev efter en irregulær sprint diskvalificeret af løbsjuryen, og Kron blev efterfølgende udråbt som vinder.

Etapen startede med et sandt mandefald da en lang række ryttere, inklusive Mathieu van der Poel og Lucas Hamilton, måtte give fortabt til sygdom. Da løbet blev sat fri, var det med en perlerække af angreb, og det lykkedes en kæmpe gruppe med stærke navne som Pierre Latour, Mattia Cattaneo, Rui Costa, Marc Hirschi, Marc Soler, David de la Cruz, og danskerne Søren Kragh og Anders Kron, at komme afsted. Selv Alaphilippe forsøge sig, men blev lukket ned.

På vej op af Lukmanierpass gik David de la Cruz solo, mens et kaos af angreb og folk der blev sat, begyndte blandt forfølgerne. David de la Cruz rundede toppen alene, godt et minut foran Neilson Powless og den unge nordmand, Andreas Leknessund.

På vej op ad den sidste stigning mod mål i Disentis-Sedrun gik David de la Cruz imidlertidig fuldstændig i stå, og med en håndfuld kilometer til mål blev en ny trio dannet i front – Rui Costa, Hermann Pernsteiner og danske Andreas Kron. Selvom de gik en smule i stå på den afgørende kilometer, var det de tre ryttere der skulle afgøre det i en spurt. Rui Costa åbnede, og formåede med et svaj på de afgørende meter, at holde danske Andreas Kron bag sig.

Efter løbsjuryen havde voteret i lang tid, besluttede de sig at diskvalificere Rui Costa, og derved endte med at kunne fejre sin største triumf som WorldTour-rytter.

Cykelsport - WorldTour
Tour de Suisse - 7 .etape
12. juni - 12:00

Disentis Sedrun – Andermatt – 23 kilometer enkeltstart

Næstsidste etape byder på en enkeltstart, og en ret anderledes en af slagsen. 23 kilometer skal tilbagelægges, hvor det stiger de første 11,5 kilometer frem til mellemtiden på toppen af Oberalpass (9,5 km. – 6,5%), før det derefter mere eller mindre går ned af i de resterende 11,5 kilometer mod mål i Andermatt. Nedkørslen har nogle tekniske passager undervejs, hvor specielt de afsluttende kilometer er noget snørklet.

Favoritter

Klassementsfavoritterne må forventes at køre om etapesejren. Mit valg falder ender med at falde på nummer tre i klassementet, Maximillian Schachmann (Bora). Jeg har været imponeret over hans niveau, og stigningen bør passe ham godt. Nedkørslen bør heller ikke volde tyskeren problemer.

Julian Alaphilippe (Quick Step) viste lidt tænder med sit udbrudsforsøg på dagens etape. Han skal ud og jagte tid hvis han vil vinde løbet samlet – eller bare køre på podiet. Han viste sig stærk på den indledende enkeltstart, og er også en af de tunge favoritter til sejren i morgen.

Richard Carapaz (Team INEOS) har indtil nu været stærkeste mand på stigningerne. Han vil uden tvivl flyve op af stigningen, men måske være noget mere påpasselig på nedkørslen. Det sidste tekniske stykke af nedkørslen, passer måske lige akkurat hans konkurrenter en smule bedre.

Outsiderne

Rigoberto Uran (EF Education) har været en glædelig overraskelse indtil nu. Hans form har været overraskende god, og det ligner han har lagt forårets helbredsproblemer bag sig. Han kunne godt gå hen og krone en god optakt til Touren med en etapesejr.

Kan Jakob Fuglsang (Astana) køre op med de bedste? Jeg både tror og håber det. Manglen på flade kilometer vil uden tvivl gøre den danske stjerne godt. Måske vi efter etapen igen skal kippe med Dannebrog.

Mattia Cattaneo (Quick Step) havde fordel af bedre vejrforhold end størstedelen af feltet på første etape, og kapitaliserede på det med et flot resultat. Han var i udbrud i dag og virker godt kørende. Kører han efter et resultat, tror jeg han kan køre med om et top fem.

Jeg er egentligt ikke meget for det, men jeg må nævne Rohan Dennis (Team INEOS). Han har ikke set specielt velkørende ud og kan meget vel ende med at spare på kræfter til hjælperrollen på løbets sidste hårde bjergetape, men kører den tidligere verdensmester efter et resultat, bør han havne i top.

Og hvad så med Tom Dumoulin (Jumbo-Visma)? Han så fornuftig ud på den indledende enkeltstart, men har siden hen været en skygge af sig selv. Efter han pause er det helt forventeligt, men han skulle gerne vise lidt på en enkeltstart som i morgen.

Min joker bliver den ungen nordmand, Andreas Leknessund (Team DSM). Han brugte måske en del kræfter i dagens udbrud, men han ser ud til at være i god form, og stigningen i morgen, bør ligge godt til det unge stortalent.

Vinderbud
Maximillian Schachmann
Bora-Hansgrohe
Jeg forventer det bliver ufattelig tæt mellem favoritterne. I sidste ende går jeg dog med en sejr til Maximillian Schachmann.
Podiebud: Julian Alaphilippe, Richard Carapaz
Outsidere: Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang, Mattia Cattaneo, Rohan Dennis, Tom Dumoulin
Joker: Andreas Leknessund
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.