Optakt: World Cup i Dendermonde

Den afkortede World Cup-sæson er klar med sin tredje afdeling i belgiske Dendermonde dagen efter løbet i Heusden-Zolder. Kan nogen røre Mathieu van der Poel efter lørdagens magtdemonstration? Ja, måske, men de skal sørge for at være fandens friske, for hollænderen virker skarp.

Den afkortede World Cup-sæson er klar med sin tredje afdeling i belgiske Dendermonde dagen efter løbet i Heusden-Zolder. Kan nogen røre Mathieu van der Poel efter lørdagens magtdemonstration? Ja, måske, men de skal sørge for at være fandens friske, for hollænderen virker skarp.

Cykelcross - World Cup
Dendermonde
27. december - 15:00

Der er kørt to afdelinger i World Cuppen. Michael Vanthourenhout vandt den første i Tabor, mens Mathieu van der Poel sejrede i anden afdeling i Namur. Vanthourenhout fører løbsserien foran Wout van Aert, da Mathieu van der Poel ikke deltog i Tabor.

Dendermonde: Rute og vejret

Nu gælder det i stedet World Cup i Dendermonde. Det er ikke en traditionsrig rute i cykelcross-sammenhæng, og ifølge Flanders Classics CEO, Tomas Van den Spiegel, er det en rute, der ikke kan sammenlignes med andre. Den er forsøgt tegnet herunder:

Ruten i Dendermonde

Der er et par bakker undervejs, planker samt en bro undervejs. Det særlige er dog at hele ruten foregår på græsunderlag, hvilket i sig selv er noget atypisk. Man kan se ruten herunder:

Samtidigt er det meldt ud, at der forventes et ægte møgvejr i Dendermonde. Der vil være masser af blæst og uden tilskuere er der ikke meget dække undervejs på ruten. Ligeledes er det forventet, at det vil regne en hel del, og dermed må man antage, at græsset hurtigt bliver til mudder. Masser af det.

Løbet kan følges på TV2 Sport og TV2 Play.

Hvor meget ved du om
cykelcross?

Favoritten ved World Cup i Dendermonde

Der er ikke den store tvivl. Favoritten må være Mathieu van der Poel. I Heusden-Zolder var han snart alene i front af løbet i en time. Han blev selvfølgelig hjulpet på vej af at rivalen Wout van Aert punkterede og at en anden rival, Eli Iserbyt, styrtede og slog sig grimt.

Men Mathieu van der Poel er alligevel den stærkeste. I al fald er han favoritten. Modsat sidste år, hvor han var knusende suveræn, kan han godt besejres i år, men det kræver en god dag af konkurrenterne. Mathieu van der Poel besidder nemlig hele pakken, og selvom han nok havde foretrækket en lidt anden rute, så er den ikke dårlig for ham.

Udfordrerne

Der er umiddelbart én udfordrer. Wout van Aert er en rytter, der endelig har fundet cykelcross-formen. De seneste to sæsoner har han ikke kunne true hollænderen, men i år virker han skarpere end længe, og han slog faktisk Mathieu van der Poel forleden. Han har i dagevis glædet sig til denne rute i Dendermonde.

Wout van Aert besidder en kæmpe motor, og han elsker at pløje sig igennem mudderet. I Heusden-Zolder blev han holdt tilbage af en punktering, og kigger man på hans form, så ligner han søreme den gamle udgave af Wout van Aert, som i al fald var på niveau med hollænderen. Jeg var ikke langt fra at gøre belgieren til favoritten.

Man må ikke afskrive Tom Pidcock. Han blev kun nummer ni i Heusden-Zolder, hvor han fik en rædderlig start, men i den sidste halvdel af løbet kørte han blændende godt. Resultatmæssigt var det ikke nogen stor succes, men han fik igen understreget, at han besidder en stor styrke. Og sådanne offdays er forventelige for Pidcock. Ruten her i Dendermonde er ikke optimal for ham, særligt ikke hvis regnen falder og ruten bliver godt mudret. Han besidder dog nok styrke til at kunne præstere alligevel.

Outsiderne

Herefter handler det om dagen. Lars van der Haar tog tredjepladsen i Heusden-Zolder efter et ivrigt angreb til allersidst, men han glæder sig ikke just til udsigten af at køre i mudderet. Hvorfor? Tjo, Wout van Aert havde ét bud:

https://twitter.com/cyclocross24/status/1342860541237342209

🎙️ TV interview with 🇧🇪 Wout van Aert:

– TV interviewer: “Do you look forward to ankle-deep mud tomorrow in Dendermonde?”

– WVA: “Yes, I really do!”

– TV interviewer: “Lars van der Haar doesn’t.”

– WVA: “I can understand. If I’m ankle-deep in the mud Lars is knee-deep.”

Originally tweeted by Cyclocross24.com (@cyclocross24) on 26. December, 2020.

Det er selvfølgelig sagt i sjov, men der er lidt sandhed i det: de små ryttere kan have problemer i mudderet. Jeg har ikke den store fidus til Lars van der Haar.

Så er der måske lidt mere pondus i Michael Vanthourenhout, som bare løfter sit niveau år for år. Han er en stor rytter, og han har stor styrke. Han er også ustabil, og man oplever enkelte gange at hans kræfter simpelthen bare ebber ud før løbet er slut.

Toon Aerts har ikke gang i sin bedste sæson. Han er altid med fremme, men han er alligevel anonym, fordi han sjældent kører med om sejren. I de seneste par sæsoner har han ellers konstant været blandt de tre stærkeste. Det kan være, at det ændrer sig i mudderet, for det passer godt til ham.

Én der langsomt kører sig i god form er Laurens Sweeck. Han er altid bundsolid, men han er begyndt at blive bedre og bedre kørende. Jeg tror ikke der går længe, før han er i samme form, som vi så under de belgiske mesterskaber sidste år.

Ja, og så er der Corné van Kessel. Hollænderen er der bare altid. I denne sæson har han kørt top10-placeringer hjem i snart samtlige løb. Der er selvfølgelig langt fra udkanten af top10 til en sejr, men mindre kan også gøre det for van Kessel.

Jeg har overvejet min joker længe, men jeg går med Daan Soete. Belgieren har gang i en pæn sæson, og med sin fysik bør han kunne udfordre mudderet nogenlunde. Altså forudsat at der rent faktisk er mudder. Jeg kunne godt se en top6-placering til ham.

Vinderbud
Mathieu van der Poel
Ti vilde heste kan ikke holde Mathieu van der Poel i ro. Hollænderen er bare den bedste, og selvom ruten ikke er 100 % optimal for ham, så løber han alligevel af med favoritværdigheden i sæsonens tredje World Cup. Han skal dog passe på sin evige rival, der virker skarpere og skarpere.
Podiebud: Wout van Aert, Tom Pidcock
Outsidere: Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Corné van Kessel
Joker: Daan Soete
Kan du gøre det bedre? Dyst med hos Zweeler.com*

Du kan holde dig opdateret på alle vores cykelcross-optakter i arkivet. Du kan også læse mere på løbets hjemmeside.

Kommentarer

Abonnér
Send notifikationer om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.