5. etape af Tour de France 2021

5. etape

Changé-Laval

Længde: 27,2 kilometer

Højdemeter: 298 meter

Etapetype: Enkeltstart

På 5. etape af Tour de France 2021 skal rytterne ud på en 27,2 kilometer lang enkeltstart. Det er den første vigtige dag i klassementet, for selvom man næppe vinder Tour de France her, så kan de svageste enkeltstarsryttere få sig en gedigen lussing af specialisterne i klassementet.

Enkeltstarten er lige knap 30 kilometer og med færre end 298 højdemetre er det ikke en hård enkeltstart, hvilket er dårligt nyt for rene klatrere, der vil tabe en del tid på de klassementsryttere, der mestrer kampen mod uret. Som altid er det en nådesløs disciplin, der straffer rytterne ubarmhjertigt.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Der er lidt bakker hist og her, men de er ikke overvældende. Enkeltstarten i Criterium du Dauphine, der kun var 16,5 kilometer havde tilsvarende 317 højdemeter, altså 19 højdemeter mere end denne – det er med andre ord ikke en specielt hård enkeltstart.

Personligt er jeg ikke vild med enkeltstarter, men det er en væsentlig disciplin at kunne mestre. I nyere tid har Tour de France-arrangørerne skåret gevaldigt ned på enkeltstartskilometerne. I år er der dog 58 kilometer samlet set inklusiv den afsluttende enkeltstart på 20. etape, så rytterne skal kunne beherske disciplinen, hvis de for alvor gør sig forhåbninger om at vinde løbet.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.