11. etape af Tour de France 2021

11. etape

Sorgues-Malaucène

Længde: 198,9 kilometer

Højdemeter: 4.647 meter

Etapetype: Bjerg

For nogle udgaver tilbage af Tour de France, lavede arrangørerne en etape, hvor rytterne skulle passere Alpe d’Huez to gange på samme etape.

I årets udgave har de gentaget det nummer på 11. etape af Tour de France 2021.

Her skal rytterne to gange passere Mont Ventoux. Først skal de dog køre Col de la Liguière (9,3 km – 6,7 %) der ligesom åbner finalen. Herefter følger Mont Ventoux i umiddelbart forlængelse, men det er den nemme vej ind på Mont Ventoux (22 km – 5,1 %). Efter nedkørslen fra den første Mont Ventoux følger et kort dalstykke, inden de står ved foden af Mont Ventoux igen.

Denne gang er det fra den hårde side. Med 15,7 kilometer og 8,8 % i snit er det skaldede bjerg den hidtil hårdeste udfordring i Tour de France 2021.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Mont Ventouxs månelandskab splitter fans over hele verden. Nogle synes det bare månelandsskab er smukt. Andre synes det er forfærdeligt. Jeg hælder til den sidste gruppe: Jeg synes ikke, det er smukt.

Der er bart på toppen, hvilket betyder at vinden kan blive en faktor. Er der modvind mod toppen, risikerer man at rytterne er tættere placeret på hinanden på toppen af Mont Ventoux – og så kan der nemt komme lidt samlinger ned ad Mont Ventoux.

Etapen slutter nemlig ikke på toppen af Mont Ventoux, men derimod 22 kilometer senere efter en nedkørsel.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.