12. etape af Tour de France 2021

12. etape

Saint-Paul-Trois-Châteaux-Nîmes

Længde: 159,4 kilometer

Højdemeter: 1.965 meter

Etapetype: Flad

Sprinterne får en chance på 12. etape igen. Det er en kort etape, der er småkuperet, men i sidste ende bør det ende i en spurt i Nîmes.

Undervejs på ruten kører de forbi det smukke naturreservat Gorges de l’Ardèche, så vi kommer afgjort til at få meget smukke tv-billeder fra ruten.

Det er dog ikke alt, der kan blive interessant på denne rute, fordi der er mulighed for sidevindskørsel på den her etape. Der er således lange strækninger, hvor landskabet er åbent, så hvis vinden står rigtigt, kan det hurtigt ende i en sidevindsmassakre.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Det er alle holdene naturligvis klar over, så det vil være et nervøst felt, der kører ud på ruten. Det kan godt skabe lidt ekstra ravage, men det bør som nævnt ende i en massespurt.

Sprinterne er generelt nogle af de bedste ryttere til sidevindskørsel, så det vil ikke ændre alverden for dem, hvis sidevinden spiller ind. Naturligvis vil enkelte sprintere blive sat ud af billedet, fordi de ikke sidder rigtigt i feltet, ligesom enkelte af dem kan ende i arbejdstøjet for en kaptajn.

Ja, og så kan sidevinden også nemt udeblive – og så bliver det bare en klassisk spurt.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.