15. etape af Tour de France 2021

15. etape

Céret-Andorre-la-Vieille

Længde: 191,3 kilometer

Højdemeter: 4.581 meter

Etapetype: Bjerg

Løbets sidste hviledag står for døren, men først skal 15. etape af Tour de France 2021 klares. Etapen starter i Céret og slutter 191,3 kilometer senere i Andorre-la-Vieille i nabolandet Andorra.

Etapen indeholder tre kategori 1-stigninger samt en enkelt kategori 2. Det er en dag, hvor klatrerbenene skal være klar.

De første 67 kilometer er relativt nemme, men efter den indlagte spurt, skifter terrænet. Her kommer først Montée de Mont-Louis (8,4 km – 5,7 %). Fra toppen af denne er en kort nedkørsel og et dalstykke inden Col de Puymorens (5,8 km – 4,7 %) og i forlængelse af denne, Port d’Envalira (10,7 km – 5,9 %).

Ingen af de tre stigninger har en høj stigningsprocent.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Det ændres efter en nedkørsel, der fører dem ned til foden af Col de Beixalis (6,4 km – 8,5 %). Det er dagens sidste udfordring, og det er her, rytterne for alvor kan udfordre hinanden. Det er her, man kan lave forskellen.

Stigningen stopper 14,8 kilometer fra målstregen. Herfra er der ren nedkørsel til stregen, så første mand over Col de Beixalis, kan givetvis ende med at vinde etapen.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.