18. etape af Tour de France 2021

18. etape

Pau-Luz Ardiden

Længde: 129,7 kilometer

Højdemeter: 3.548 meter

Etapetype: Bjerg

På 18. etape af Tour de France 2021 bliver det en hård dag i sadlen for feltets ryttere. Etapen er blot 129,7 kilometer, men antallet af højdemeter overstiger 3.500. Det er en dag i Pyrenæerne, hvor to af områdets vigtigste stigninger skal passeres.

De første 75 kilometer er ganske tilforladelige, og den flade rute betyder som regel, at klatrerne kan få svært ved at ramme udbruddet. I nyere tid har tendensen dog været, at +20 ryttere er kørt afsted i de store udbrud på de sidste bjergetaper, så jeg forventer noget i den stil på den her etape.

Efter 76,9 kilometer begynder Col du Tourmalet (17,1 km – 7,3 %). Det er en af Tourens mest ikoniske stigninger. Som ofte før fungerer den som en forsmag på finalen, for efter nedkørslen, står rytterne mere eller mindre ved foden til Luz Ardiden.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Luz Ardiden (13,3 km – 7,4 %) er ikke den hårdeste stigning i sig selv, men eftersom den kommer umiddelbart efter Col du Tourmalet, bliver den hård. Det er her klatrerne for alvor har sidste chance for at ændre udfaldet af løbet, for efter den her etape resterer blot en enkeltstart.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.