7. etape af Tour de France 2021

7. etape

Vierzon-La Creusot

7. etape af Tour de France 2021

Længde: 249,1 kilometer

Højdemeter: 3.108 meter

Etapetype: Kuperet

Det bliver næsten barbarisk på 7. etape af Tour de France 2021.

Med 249,1 kilometer er det løbets suverænt længste etape i årets løb. Etaper, der nærmer sig 250 kilometer, er efterhånden blevet et særsyn i moderne cykelsport. Det går sandsynligvis for langsomt og er for kedeligt for den almene seer.

Men det er en del af sporten og har altid været det. Jeg kan dog kun forestille mig, at der kommer et par lunkne rytterkommentarer ved etapestarten, for der er næppe mange, der ser frem til at køre 249,1 kilometer i et langt og hårdt etapeløb som Tour de France.

Det er den længste etape i 21 år i Tour de France-regi.

De første 150 kilometer foregår i et relativt fladt terræn. På de sidste 100 kilometer bliver tingene meget mere kuperet. I alt er der mere end 3.000 højdemeter på etapen, og det betyder, at selvom nogle af de afsluttende stigninger i sig selv ikke er hårde, kommer de til at gøre ondt.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Se blot på Milano-Sanremo, hvor hverken Cipressa eller Poggio i sig selv er en hård stigning, men hvor de tilsammen udgør en springfarlig finale, fordi rytterne har kørt næsten 300 kilometer. Det er det samme, der bliver tilfældet her: de tre afsluttende bakker kan blive markant hårdere, fordi rytterne har 200 kilometer i benene.

Først kommer Côte de la Croixla Libération, der over 4,6 kilometer stiger med 5,3 %. Den efterfølges umiddelbart af Signal d’Uchon med 5,7 kilometer og 5,7 %, inden dagens sidste stigning er Côte de la Gourloye (2,4 km – 5,3 %). Det er som nævnt ikke de hårdeste procenter, men jeg garanterer, at de kommer til at trække tænder ud.

Det hele afhænger dog af hvordan der køres. Det er nemt at forestille sig, at et udbrud sejler hjem langt foran feltet, mens feltet stille og roligt triller over stregen. Det er en mulighed, men det afhænger nok af hvordan situationen ser ud i klassementet, og hvem der har den gule førertrøje.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.