8. etape af Tour de France 2021

8. etape

Oyonnax-Le Grand-Bornand

8. etape af Tour de France 2021

Længde: 150,8 kilometer

Højdemeter: 3.559 meter

Etapetype: Bjerg

På 8. etape kom de endelig – bjergene. De har været længe ventet i årets Tour de France, men fra nu af skal rytterne være klar på strabadserne i bjergene.

Løbets første bjergetape går til Le Grand-Bornand, og det er en etapeafslutning, som cykelfanen efterhånden kender. Tilbage i 2009 var det her Fränk Schleck sejrede efter at han var kørt væk sammen med bror Andy og rivalen Alberto Contador. I 2018 var afslutningen så med igen, denne gang var det Julian Alaphilippe der sejrede fra et udbrud, mens favoritterne alle var relativt samlet på målstregen.

Begge gange var finalen den samme som denne: Først skulle Col de Romme passeres, dernæst Col de la Colombiere.

Lidt anderledes er årets finale dog: Før Col de Romme starter, skal rytterne over Côte de Mont-Saxonnex (5,7 km – 8,3 %). Det er en ny stigning på denne afslutning, og selvom den i sig selv ikke er speciel, så kommer den til at gøre finalen hårdere end normalt.

Brug din viden og dyst med hos
Zweeler

Efter Côte de Mont-Saxonnex venter Col de Romme (8,8 km – 8,9 %). Det er en hård stigning, men her afhænger tingene af hvordan feltet kører på stigningen. Fra toppen af den er der kun 5 kilometer, før rytterne står ved foden af Col de la Colombiere (7,5 km – 8,5 %). Fra toppen af stigningen er der 14,7 kilometers nedkørsel inden målstregen venter.

Det er en etape, hvor et udbrud bør have de bedste chancer. Tendensen i 2021 har været, at udbrud har kørt om mange af sejrene på en etape som denne, mens favoritterne kører sit eget løb bagved. Måske kan tilføjelsen af Côte de Mont-Saxonnex gøre, at der ikke er samme passivitet i favoritgruppen, som der var i 2018, men risikoen ved etaper, der slutter med en nedkørsel, er ofte at der er samling blandt de bedste.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.