Ruten

Ruten til Tour de France 2022 kan findes på denne side. I al fald kan du i tabellen herunder finde links videre til de forskellige etapebeskrivelser.

DatoTypeEtapeLængde (km)
1. juliEnkeltstart1. etape: København13
2. juliFlad2. etape: Roskilde-Nyborg199
3. juliFlad3. etape: Vejle-Sønderborg182

Tour de France-ruten annonceres i slutningen af 2021, men de nærmere detaljer frigives først umiddelbart inden Tour-starten i 2022 – først derefter opdateres artiklen for alvor.

Tour de France 2022 starter i Danmark

Tour de France 2022 er den 109. udgave af løbet. Med danske øjne er det et helt særligt øjeblik, fordi Danmark er såkaldt Grand Départ.

Løbets tre første etaper foregår på dansk jord, hvilket i sig selv er helt igennem vanvittigt. Forhåbentligt bliver det tre store festdage med masser af folk langs ruten – det ville være fantastisk efter et par år, der har været præget af corona-restriktioner.

De danske etaper er fine og flotte, men i det store billede er de sandsynligvis blot en lille bisætning i fortællingen om Tour de France 2022. Det er ikke her løbet bliver afgjort – og forhåbentligt heller ikke her, man taber løbet på grund af styrt.

Til gengæld kan det blive smukt. En enkeltstart i København. En etape, der tager rytterne over Storebæltsbroen, og ja, her kan vinden nemt spille ind. Og så den smukke etape, der slutter i Sønderborg, der danner et perfekt punktum om dagene i Danmark. Du kan læse mere om de danske etaper på hjemmesiden for Grand Départ 2022.

Få vores optakter i indbakken

Samt eksklusive mail-optakter til udvalgte løb
* skal udfyldes

Få en mail forud for de vigtigste etaper, deltag i eksklusive konkurrencer og modtag eksklusive optakter – alt sammen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Vi sender cirka to nyhedsbreve om måneden. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.